Ράλι Ντακάρ: Δύο στα δύο ο Σάινθ – Aνεβαίνει ο Ορφανός

Ο Κάρλος Σάινθ διεύρυνε το προβάδισμά του στην κορυφή της κατάταξης του ράλι Nτακάρ, επικρατώντας και στην 2η ειδική.  

Ο ισπανός οδηγός της Volkswagen ολοκλήρωσε τα 324 χλμ. της διαδρομής σε τρεις ώρες και 11 λεπτά, παίρνοντας την 19η νίκη της καριέρας του, με τους Νασέρ Αλ-Ατίγια και Στεφάν Πετερανσέλ να συμπληρώνουν την πρώτη 3άδα.

Πλέον, η πρωτοπορία του Σάινθ αυξήθηκε στα 3’45” έναντι του Πετερανσέλ, ενώ ο Αλ-Ατίγια αύξησε την πίεση του προς τον γάλλο της X-Raid BMW, από τον οποίο απέχει μόλις 14″.

Ο Ζινιέλ ντε Βιγιέ σημείωσε τον 4ο ταχύτερο χρόνο και πέρασε στην 4η θέση, εκμεταλλευόμενος και το ατύχημα που είχε ο Μαρκ Μίλερ στο 45ο χιλιόμετρο. Ο αμερικανός κατάφερε έστω και με δυσκολία να φτάσει στον τερματισμό, έχοντας πέσει πάντως στην 16η θέση, χάνοντας 50 λεπτά στην ειδική.

Ο Γκερλέν Σισερί με το Mini Countryman ανέκαμψε από τα προβλήματα που είχε την 1η μέρα και του κόστισαν περίπου μια ώρα σε χρόνο, σημειώνοντας τον 7ο ταχύτερο χρόνο για να ανέβει στην 23η θέση.

Στις μοτοσικλέτες, ο Σιρίλ Ντεσπρέ πήρε επίσης την 2η σερί νίκη του σε ειδική, αφήνοντας πάνω από 1,5 λεπτό πίσω του τον Μαρκ Κομά. Ετσι ο γάλλος αύξησε την πρωτοπορία του στην κατάταξη στα 2’35” έναντι του ισπανού που ακολουθεί στην 2η θέση, ενώ ο πορτογάλος Ρουμπέν Φαρία έπεσε στην 3η θέση.

Ο Βασίλης Ορφανός είχε πολύ καλύτερη απόδοση σε σχέση με την 1η μέρα, με αποτέλεσμα να εκτοξευτεί στην 91η από την 113η θέση, μία ώρα και 25 λεπτά πίσω από τον πρωτοπόρο Ντεσπρέ.

Στα φορτηγά, η ειδική πήγε στον Φιρντάους Καμπίροφ, ο οποίος παρέμεινε ωστόσο στην 3η θέση της κατάταξης πίσω από τους Βλάντιμιρ Τσάγκιν και Αλες Λοπράις, τους οποίους χωρίζουν μόλις 9″ στις δύο πρώτες θέσεις.

Στα quads, ο Γιόζεφ Μάτσασεκ διατήρησε το προβάδισμά του στην κορυφή, παρότι η νίκη στην ειδική πήγε στον Αλεχάντρο Πατρονέλι. Με αυτό το αποτέλεσμα, ο μεγαλύτερος σε ηλικία από τα αδέρφια Πατρονέλι πέρασε 2ος στην κατάταξη, πέντε λεπτά πίσω από τον Μάτσασεκ.

Το πρόγραμμα της 3ης μέρας του Dakar περιλαμβάνει τρεις διαφορετικές διαδρομές για αυτοκίνητα (500 χλμ.), φορτηγά (226 χλμ.) και μοτοσικλέτες/quads (524 χλμ.), φέρνοντας τους διαγωνιζόμενους από το Τουκουμάν στο Χουχούι, λίγο πριν από την είσοδό τους στην έρημο Ατακάμα.

[woop.gr]