Δημοπράτηση του κόμβου Μουρνιών μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011

Η κατασκευή του αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της ευρύτερης περιοχής. 
 

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011 θα δημοπρατηθεί το έργο της σύνδεσης του Βορείου Οδικού Αξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) με την πόλη των Χανίων (κόμβος Μουρνιών), προϋπολογισμού 10,5 εκατομμυρίων ευρώ, περίπου, η κατασκευή του οποίου αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της ευρύτερης περιοχής, όπως ανακοίνωσε χθες ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Οικονομίδης.

Ο κ. Οικονομίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, υπογράμμισε ακόμη ότι η αναβάθμιση σημαντικών τμημάτων του ΒΟΑΚ αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2012 από την εταιρεία «Υποδομές, Μεταφορές και Δίκτυα Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε.», που έχει ήδη συσταθεί από τις αρχές του περασμένου Αυγούστου με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στόχος είναι να έχει υλοποιηθεί το 40 – 50% των μεγάλων τμημάτων του ΒΟΑΚ έως και το 2015 και ταυτόχρονα να έχουν προχωρήσει οι αναγκαίες μελέτες για την «ωρίμανση» των υπολοίπων προκειμένου και αυτά να μπουν σταδιακά σε τροχιά υλοποίησης.

Ο κ. Οικονομίδης επεσήμανε ότι το πρώτο μεγάλο πακέτο οδικών έργων θα πραγματοποιηθεί με πιστώσεις που θα αντληθούν είτε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είτε από ευρωπαϊκά προγράμματα (ΕΣΠΑ), ενώ για τα υπόλοιπα έργα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υλοποιηθούν με τη μέθοδο των συμβάσεων παραχώρησης.

[haniotika-nea.gr]