Λάβρος κατά Κουράκη η παραιτηθείσα αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου

Έτοιμη για όλα εμφανίζεται η παραιτηθείσα από τη θέση της αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου, Κωνσταντία Κοκολογιάννη – Καρτσώνη.

Mε δηλώσεις της στο Ράδιο Κρητη στρέφει ευθέως τα βέλη της κατά του δημάρχου Ηρακλείου, Γιάννη Κουράκη, καταλογίζοντάς του ότι δε συζήτησε μαζί της πριν την προτείνει αλλά ακολούθησε το γνωστό “αποφασίζουμε και διατάζουμε”!

Σύμφωνα με την ίδια, όσες φορές κι αν επιδίωξε να μιλήσει με το Γ. Κουράκη για το θέμα της εκλογής της στη θέση της αντιπροέδρου – κάτι που η ίδια δεν επιθυμούσε – βρήκε την πόρτα του κλειστή, γεγονός που αφενός την εξαγρίωσε κι αφετέρου την οδήγησε στη (μη συναινετική) λύση της υποβολής παραίτησης.

Ο λόγος για τον οποίο η κ. Κοκολογιάννη – Καρτσώνη δεν ήθελε ρόλο στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου είναι το ασυμβίβαστο που αποκλείει τα μέλη του προεδρείου από την εκτελεστική εξουσία, δηλαδή από τις θέσεις των αντιδημάρχων.

Η ίδια εξηγεί ότι ο ρόλος της αντιπροέδρου δε θα της άφηνε καμία πιθανότητα να αναλάβει τα ηνία κάποιου τομέα δράσης του δήμου – πράγμα που η ίδια ισχυρίζεται ότι δεν επιδιώκει μεν, δεν αποκλείει δε.

Από το να μείνει λοιπόν “ορφανός”, χωρίς εκπροσώπηση στο δήμο Ηρακλείου ο πρώην δήμος Τεμένους, η κ. Κοκολογιάννη – Καρτσώνη προτίμησε την παραίτηση, ακόμη κι αν τα πράγματα οδηγούνται στα άκρα και η σχέση της ίδιας με το Γιάννη Κουράκη είναι τεταμένη.

Εν τω μεταξύ η τοπική κοινωνία του πρώην δήμου Τεμένους φέρεται να είναι σε αναβρασμό και να προετοιμάζει κάθοδο διαμαρτυρίας στη Λότζια.

[cretalive.gr]