Ανέστειλε την έκδοσή της η εφημερίδα «Νέος Κήρυκας»

Σε 110 χρόνια ζωής και προσφοράς μπήκε από χθες ένα τέλος.
Η ιστορική εφημερίδα των Χανίων «Νέος Κήρυκας», η συνέχεια του ιστορικού «Κήρυκα» που ίδρυσε ο Εθνάρχης Ελευθέριος Βενιζέλος, ανέστειλε την έκδοσή της επ’ αόριστον.

Θύμα των καιρών και της οικονομικής κρίσης ή κάτι άλλο; Η ουσία είναι πως 25 εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους, οι περισσότεροι εξ αυτών επί σειρά ετών στο δυναμικό της εφημερίδας.

Η Ένωση Συντακτών θα βρεθεί στο πλευρό των εργαζομένων, με δωρεάν νομική κάλυψη για οτιδήποτε χρειαστούν, καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες όλοι τους έχουν ζητήσει τη συνδρομή του επόπτη από την Επιθεώρηση Εργασίας.

Ο «Κήρυκας» ξεκίνησε την πορεία του το 1901 και έκλεισε στις 14 Μαρτίου 1903, παράλληλα με την καταδίκη του Ελευθερίου Βενιζέλου «επί δημοσιογραφική εξυβρίσει» σε φυλάκιση 15 ημερών, την οποία και εξέτισε στις φυλακές του Ιτζεδίν.
Το 1908, η εφημερίδα επανεκδίδεται υπό τη διεύθυνση του Κυριάκου Μητσοτάκη και ξανακλείνει στις 17 Μαρτίου λόγω του κινήματος του Μεταξά και της Γερμανικής Κατοχής.

Από το 1945 έως και το 1967 με το πραξικόπημα των συνταγματαρχών, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εκδίδει και πάλι τον «Κήρυκα».

Η εφημερίδα μπαίνει σε νέα τροχιά με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974 και συνεχίζει να εκδίδεται μέχρι και το 2005. Από το 1984 μέχρι και το 2004 εκδότης και διευθυντής του «Κήρυκα» ήταν ο μετέπειτα βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Νικηφοράκης.

Μετά από ένα σύντομο μεταβατικό διάστημα και πολλές αλλαγές στην εταιρία το 2005, ο νέος πλέον «Κήρυκας» θα συνεχίσει να εκδίδεται μέχρι και σήμερα που έκλεισε η πόρτα των τυπογραφείων του.

Ευχή όλων… να ανοίξει και πάλι η ιστορική εφημερίδα με τη διαχρονική πολυσχιδή προσφορά της στην τοπική και όχι μόνο ενημέρωση.

[neatv.gr]