Μουσικό ταξίδι στις μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι

Ενα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι στις μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι πρόκειται να χαρίσει στο  μουσικόφιλο κοινό το Μουσικό Σύνολο Χανίων «Μανούσος Μπαϊλάκης», στη συναυλία που πρόκειται να δώσει στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων την επόμενη Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου, στις 8.30 το βράδυ.


Η βραδιά – αφιέρωμα στον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη θα περιλαμβάνει αγαπημένα τραγούδια από διαφορετικές δισκογραφικές δουλειές του δημιουργού, τα οποία θα ερμηνεύσουν οι Τάσος Ψαλλιδάκης και Ζωή Μαρκαντωνάκη.
Την ενορχήστρωση έχει κάνει ο Παύλος Μπαϊλάκης, ο οποίος θα διευθύνει και τη συναυλία, ενώ θα παίξουν οι μουσικοί: Κώστας Έντμοντ Αλέξι και Γιώργος Μαθιουδάκης (βιολιά), Μαρία Σαράφοβα (τσέλο), Δημήτρης Τσούρτος (κοντραμπάσο), Αχιλλέας Παπακώστας (πνευστά) και Ευριπίδης Σταματίου (πιάνο). Επίσης, στην αφήγηση θα είναι η φιλόλογος Βαρβάρα Περράκη.
Αξίζει να σημειώσουμε για το Μουσικό Σύνολο Χανίων ότι τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει ιδιαίτερα αξιόλογες μουσικές παραστάσεις, συμβάλλοντας σημαντικά στο να έρθει σε επαφή το κοινό με έργα καταξιωμένων Ελλήνων δημιουργών, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις.