Ορκίστηκε ο νέος Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης

Ορκίστηκε το νέο Δημοτικό συμβούλιο Χανίων, παρουσία πλήθους κόσμου και εκπροσώπων των αρχών. Παρόντες στην τελετή ορκωμοσίας και οι Περιφερειάρχες Κρήτης, νυν και απερχόμενος, ο Ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σπύρος Δανέλλης, ο Νομάρχης Ρεθύμνου, ο βουλευτής Χανίων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ευτύχης Δαμιανάκης και η Λίτσα Κουρουπάκη, η οποία θα ορκιστεί ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του νομού το νέο έτος.

Αμέσως μετά την τελετή το νέο Δημοτικό Συμβούλιο υπέγραψε τα απαραίτητα έγγραφα.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο νέος Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, υπογράμμισε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα κληθεί τα επόμενα 3,5 χρόνια να κάνει πραγματικότητα το νέο σχήμα της Αυτοδιοίκησης, ενώ αναφέρθηκε και στη λήξη της 30 ετών πορείας του ως Βουλευτής.

Στη συνέχεια ο Μανώλης Σκουλάκης τόνισε ότι θα τηρήσει τον όρκο του και την εμπιστοσύνη των συνδημοτών του και θα κάνει ότι μπορεί για να αλλάξει προς το καλύτερο μέσα από τον διάλογο, ο διευρυμένος Δήμος.

Ο απερχόμενος Δήμαρχος Χανίων, Κυριάκος Βιρβιδάκης, αφού συνεχάρη τον Μανώλη Σκουλάκη, ευχήθηκε σε όλους, καλή επιτυχία και υπογράμμισε ότι αισθάνεται υπερήφανος ως Δήμαρχος που υπηρέτησε την πόλη για 8 χρόνια. Ο Κυριάκος Βιρβιδάκης, αναφέρθηκε στα έργα που υλοποιήθηκαν επί θητείας του ενώ τόνισε ότι ως αντιπολίτευση θα στηρίξει τις θετικές ενέργειες και θα ασκήσει κριτική όπου χρειάζεται.

Και ο Γρηγόρης Αρχοντάκης, συνεχάρη από την πλευρά του τον Μανώλη Σκουλάκη και τόνισε ότι θα συνεχίσει από την θέση αυτή την πορεία του στην Αυτοδιοίκηση, παράλληλα απευθυνόμενος στον κύριο Σκουλάκη είπε ότι οι Δήμοι που συνενώνονται είναι οικονομικά εύρωστοι.

Η Ομιλία του Μανώλη Σκουλάκη

“Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας σήμερα εδώ και να ευχηθώ σε εσάς και τις οικογένειες σας χρόνια πολλά, καλή χρονιά, με υγεία και αισιοδοξία.
Η σημερινή ημέρα, είναι μια ιστορική ημέρα τόσο για εμένα όσο και για το νέο δημοτικό συμβούλιο των Χανίων, το πρώτο στη μετά-Καλλικράτη εποχή, το οποίο θα κληθεί τα επόμενα 3,5 χρόνια να κάνει πράξη την αναμόρφωση της Αυτοδιοίκησης μέσα από ένα νέο οργανωτικό-διοικητικό σχήμα που θα ενσωματώνει αταλάντευτες αξίες και αρχές.
Οι στιγμές αυτές θέλω να γνωρίζετε πως είναι ιδιαίτερα φορτισμένες, δεδομένου ότι μια αδιάλειπτη πορεία 30 χρόνων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, έλαβε χθες και τυπικά τέλος, με την υποβολή της παραίτησης μου στον Πρόεδρο της Βουλής, προκειμένου σήμερα να βρεθώ ενώπιον σας για να αναλάβω τα νέα καθήκοντα μου.
Ουσιαστικά η αυλαία της κοινοβουλευτικής μου διαδρομής έκλεισε με την τελευταία αγόρευση μου στη Βουλή στις 19 Δεκέμβρη κατά την οποία όλες οι πτέρυγες της Βουλής επικρότησαν τις πολύχρονες προσπάθειες μου για την πατρίδα μας και τον τόπο μου.
Νιώθω την μεγάλη ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες μου από καρδιάς για τη στήριξη και την αγάπη που μου έδωσαν απλόχερα όλα αυτά τα χρόνια, οι οποίοι μου έκαναν την τιμή και με επέλεξαν για 11 συνεχείς φορές να τους εκπροσωπώ στο ελληνικό κοινοβούλιο, μεταφέροντας στα κέντρα εξουσίας, τις αγωνίες και τα προβλήματα τους.
Σας ευχαριστώ θερμά και σας υπόσχομαι ένα πράγμα: Θα κάνω ότι μπορώ για να μην σας απογοητεύσω για την νέα εμπιστοσύνη που μου δείξατε αναδεικνύοντας με στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές Δήμαρχο του Νέου μεγάλου  Καλικρατικού Δήμου Χανίων.
Κυρίες και Κύριοι
Φίλες και Φίλοι,
Ο όρκος που δώσαμε πριν από λίγο, θέλω να γνωρίζετε ότι είναι όρκος τιμής και ευθύνης.
Απέναντι στον τόπο μας.
Απέναντι στους συμπολίτες μας.
Η εμπιστοσύνη αυτή που μας έδειξαν οι συνδημότες μας στις πρόσφατες εκλογές, μας γεμίζει με μεγάλες ευθύνες στις οποίες οφείλουμε – τόσο εγώ ως Δήμαρχος όσο και το σύνολο της νέας δημοτικής αρχής που σήμερα ορκίστηκε –  να ανταποκριθούμε με επιτυχία για το καλό του ενιαίου πλέον Δήμου μας.
Τα επόμενα 3,5 χρόνια αποτελούν τη χρυσή ευκαιρία να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας, να δουλέψουμε σκληρά, να αλλάξουμε προς το καλύτερο το Δήμο μας, ώστε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των συνδημοτών μας και τις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής, συνεχίζοντας βέβαια ότι θετικό έχει επιτευχθεί, όπως άλλωστε είχαμε και προεκλογικά δεσμευτεί.
Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Όπως γνωρίζετε, διανύουμε μία αρκετά δύσκολη περίοδο για τη χώρα και τους πολίτες. Η οικονομική κρίση αποτελεί μια πραγματικότητα με σοβαρές επιπτώσεις  στην πραγματική οικονομία και την κοινωνική συνοχή. Όλοι μας δοκιμαζόμαστε από την ένταση των φαινομένων της. Όλοι μας αντιμετωπίζουμε μια νέα καθημερινότητα πιο δύσκολη και εντελώς διαφορετική σε σχέση με το παρελθόν.
Σε αυτό το περιβάλλον, η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, το μεγάλο αυτό πολιτικό και αναπτυξιακό στοίχημα έρχεται να αποτελέσει την αναγκαία δομική πολιτική αλλαγή, για μια νέα αναπτυξιακή πορεία, για ένα νέο πρότυπο άσκησης της τοπικής εξουσίας, που θα χαρακτηρίζεται από το ήθος, την ευθύνη και τον σεβασμό απέναντι στον πολίτη.
Που θα στηρίζεται στην αξιοκρατία, στη διαφάνεια, στη λογοδοσία, στη χρηστή διοίκηση και στο δημόσιο έλεγχο.
Που θα στοχεύει στο έργο, στο αποτέλεσμα, στην εξυπηρέτηση του πολίτη που ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα αξιολογούνται.
Η ανάταξη του αξιακού συστήματος που επισήμανα προ ημερών στη Βουλή θα είναι ακρογωνιαίος λίθος της πολιτικής μας στο Δήμο μας, στη δική μας Πολιτεία.
Κυρίες και Κύριοι
Η νέα δημοτική αρχή έρχεται να ενώσει, μέσα από την συμμετοχή, την κατάθεση προτάσεων, την ανάληψη πρωτοβουλιών.
Ερχόμαστε να αλλάξουμε το Δήμο μας γιατί αυτή την εντολή μας έδωσαν οι πολίτες.
Δε θα διαχειριστούμε, δε θα συμβιβαστούμε με κατεστημένες αντιλήψεις και πρακτικές.
Θα δουλέψουμε με σχέδιο, πρόγραμμα και θέληση. Δε πρόκειται να μπούμε στη λογική τήρησης ισορροπιών. Θα διεκδικούμε δυναμικά εκεί που πρέπει. Εκεί που χρειάζεται.
Ταυτόχρονα, θα συνεργαστούμε στενά με το νέο θεσμό της Περιφέρειας που αποτελεί μοχλό της Περιφερειακής Ανάπτυξης για να δημιουργήσουμε δράσεις και συνέργειες με τις παραγωγικές δυνάμεις προς όφελος της Κοινωνίας των Χανίων.
Το δικό μας όπλο είναι η τεκμηριωμένη διεκδίκηση και η συλλογική δουλεία.
Από την ημέρα των εκλογών της 14ης Νοεμβρίου έχουν περάσει 45 ημέρες.
Αυτό το χρονικό διάστημα το αξιοποιήσαμε δημιουργικά και παραγωγικά, προετοιμάζοντας, ιεραρχώντας, και σχεδιάζοντας τα πρώτα μας βήματα.
Παρά όμως την προετοιμασία που έχει υπάρξει, γνωρίζουμε ότι στη νέα αυτή πορεία δεν θα είναι όλα στρωμένα με ροδοπέταλα. Θα υπάρξουν προβλήματα και δυσκολίες.
Είμαστε όμως σίγουροι πως μέσα από το διάλογο, τη σύνθεση, τη συναίνεση, τη συνεργασία και τη συμμετοχή θα καταφέρουμε να τα αντιμετωπίσουμε.
Μαζί με τους εργαζόμενους του νέου μας Δήμου, τους οποίους εμπιστευόμαστε και στηρίζουμε σε αυτή τη νέα κοινή πορεία, θα ανταπεξέλθουμε στις όποιες δυσκολίες παρουσιαστούν.
Και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ζητήσω, από κάθε πολίτη – ιδιαίτερα σε αυτό το πρώτο διάστημα εφαρμογής του νέου θεσμού, να στηρίξει τη νέα προσπάθειά μας αυτή.
Να ζητήσω επίσης την κατανόηση για τυχόν αδυναμίες που θα παρουσιαστούν τις πρώτες ημέρες όσον αφορά τη λειτουργία των υπηρεσιών και να τους διαβεβαιώσω πως πρώτη προτεραιότητα μας αποτελεί η αποκεντρωμένη οργανωτική ανασυγκρότηση των δημοτικών υπηρεσιών, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους με καλύτερες και περισσότερες υπηρεσίες προς τους πολίτες.
Κυρίες και κύριοι
Φίλες και φίλοι
Από σήμερα ξεκινά μια νέα ημέρα για τα Χανιά.
Το πρόγραμμα «Καλλικράτης» μας δίνει την ευκαιρία και τη δυνατότητα να επανασχεδιάσουμε το αναπτυξιακό πρότυπο του τόπου μας.
Να αποκτήσουμε ένα σύγχρονο και ισχυρό δήμο που θα προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους πολίτες και που θα σχεδιάζει, θα διεκδικεί, θα παρεμβαίνει αποτελεσματικά, θα υλοποιεί.
Να στηρίξουμε την προοπτική της ανάπτυξης.
Να απλώσουμε ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας σε αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη.
Να αναδείξουμε το Πολιτιστικό μας Κεφάλαιο.
Να διεκδικήσουμε την υλοποίηση μεγάλων έργων και  υποδομών οικονομικής και κοινωνικής σημασίας.
Να διαμορφώσουμε ένα νέο μοντέλο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.
Να στηρίξουμε τη νεολαία μας με ποιοτικές δράσεις και επιλογές στην παιδεία, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό και τη ψυχαγωγία.
Όλοι μαζί μπορούμε.
Είμαι βέβαιος ότι όλοι συναισθανόμαστε, αυτή την ώρα, τις ευθύνες που αναλαμβάνουμε απέναντι στους πολίτες του νέου Δήμου Χανίων.
Είναι σίγουρο ότι όλοι εμείς, οι εκλεγμένοι θα προσπαθήσουμε με εντιμότητα, δικαιοσύνη και διαφάνεια να δώσουμε ότι καλύτερο έχουμε, προτάσσοντας το συλλογικό και κοινωνικό συμφέρον.
Γιατί οι πολίτες, αγαπητοί φίλοι, περιμένουν πολλά από εμάς.
Περιμένουν έναν καλύτερο δήμο, περιμένουν ένα καλύτερο μέλλον και το μέλλον αυτού του Δήμου πρέπει να είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας, δημιούργημα σκληρής  δουλειάς πολλών ικανών ανθρώπων.
Σας ευχαριστώ.”

Η Ομιλία του Κυριάκου Βιρβιδάκη

Θα επιθυμούσα πρώτα απ’ όλα να σας καλωσορίσω ως απερχόμενος Δήμαρχος Χανίων, της έδρας δηλαδή του νέου «Καλλικρατικού» Δήμου Χανίων, στην σημερινή, ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση.

Η τελετή ορκωμοσίας του νεοεκλεγέντος Δημάρχου, των Δημοτικών Συμβούλων, των Συμβούλων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και των εκπροσώπων των Τοπικών Κοινοτήτων, αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση με την οποία ολοκληρώνονται οι εκλογικές διαδικασίες,  για την εγκατάσταση των νέων Δημοτικών Αρχών την 1η Ιανουαρίου του 2011.

Θέλω για μία ακόμη φορά να συγχαρώ όλους τους εκλεγέντες και ιδιαίτερα το νέο Δήμαρχο Χανίων κ. Μανόλη Σκουλάκη και να ευχηθώ κάθε επιτυχία στο έργο τους, επιτρέψτε μου να πω στο έργο μας, διότι θα είμαι και εγώ μέλος του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, βαδίζοντας στην πέμπτη τετραετία μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Όπως είπα και το βράδυ της 7ης Νοεμβρίου, αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανος που υπηρέτησα ως Δήμαρχος την πόλη μου και τους πολίτες της, για οκτώ χρόνια. Οι συνεργάτες μου και εγώ μπορέσαμε να προσφέρουμε ένα σημαντικό πιστεύω έργο, το οποίο και θα αποτελέσει τη βάση για τη  λειτουργία και την ανάπτυξη του νέου «Καλλικρατικού» Δήμου Χανίων. Επίσης, όπως ανέφερα για πρώτη φορά τότε, αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση που συνέβαλα και εγώ, με τις δικές μου προτάσεις και παρεμβάσεις στα κεντρικά όργανα της Αυτοδιοίκησης και όχι μόνο, στην δημιουργία του νέου Δήμου Χανίων και την άρση της αδικίας που είχε διαμορφώσει ο «Καποδίστριας».

Επιτρέψτε μου στο σημείο αυτό, να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου δημοτικούς συμβούλους αυτής της οκταετίας για τη συμβολή τους, αλλά ιδιαίτερα τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής μου αλλά και εκείνους, που ανεξαρτήτως παράταξης, μπόρεσαν να ξεχωρίσουν το εμείς από το εγώ, προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών.

Θα ήθελα επίσης ιδιαίτερα να ευχαριστήσω όλους ανεξαιρέτως τους υπαλλήλους του Δήμου Χανίων για την συμβολή τους στην υλοποίηση του έργου της οκταετίας. Επιτρέψτε μου όμως και εδώ να κάνω ιδιαίτερη αναφορά σε αυτούς που όχι μόνο μπόρεσαν να ξεχωρίσουν το εμείς από το εγώ, αλλά προσέφεραν πολύ περισσότερα από αυτά τα οποία υποχρεούται να προσφέρει ένας Δημοτικός Υπάλληλος. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι, οι οποίοι πέραν από ωράρια και τυπικές υποχρεώσεις, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για αυτήν την πόλη και τους πολίτες της. Να είστε βέβαιος κ. Δήμαρχε, ότι παραλαμβάνετε ένα υγιή Δήμο με σημαντικές υποδομές και αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό. Θέλω δε να υπενθυμίσω ότι την 5η Νοεμβρίου (δηλαδή δύο μέρες πριν από τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών) κάλεσα τους εργαζόμενους του Δήμου και τους ζήτησα να βοηθήσουν το νέο Δήμαρχο, όποιος και αν εκλεγεί, τη δύσκολη αυτή περίοδο.

Οι στόχοι τους οποίους είχαμε θέσει την οκταετία που πέρασε για την υλοποίηση έργων, δράσεων και θεσμών, για ένα ισχυρότερο Δήμο κοντά στον πολίτη, μία πιο ανθρώπινη και σύγχρονη πόλη, με σεβασμό στις επόμενες γενιές, πιστεύουμε ότι επιτεύχθηκαν σε ικανοποιητικό βαθμό, παρ’ όλες τις αντιξοότητες τις οποίες συναντήσαμε, κυρίως οικονομικές, εξαιτίας της περικοπής πόρων της Τ.Α. από την κεντρική εξουσία. Θέλω δε να υπενθυμίσω ότι στο Ταμείο του Δήμου Χανίων χθες, 28/12/2010, ευρίσκοντο 4. 755.570, 70 ευρώ, όταν την 1/1/2003 παραλάβαμε Ταμείο με 422,86 ευρώ. Βεβαίως η πραγματική οικονομική εικόνα φαίνεται από τον Ισολογισμό, αλλά ένα από τα βασικότερα οικονομικά στοιχεία είναι τα ταμειακά αποθέματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι η προηγούμενη από εμάς Δημοτική Αρχή δεν έκανε σημαντικό έργο, το οποίο βεβαίως αξιοποιήσαμε.  Ενδεικτικά αναφέρω την Πινακοθήκη και το Μεγάλο Αρσενάλι που στεγάζει το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου.

Το έργο το οποίο υλοποιήσαμε, χαρακτηρίστηκε από την συνεργασία με τους περιαστικούς Δήμους με τους οποίους συνενωνόμαστε, με την εφαρμογή του «Προγράμματος Καλλικράτης». Yπενθυμίζω  τα 73 χιλιόμετρα οπτικής ίνας που κατασκεύασε ο Δήμος Χανίων αξιοποιώντας τη χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,  τη σύνδεση των περιαστικών Δήμων με τη Μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού του Δήμου Χανίων, το σημαντικότατο έργο της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερών Αποβλήτων, την κατασκευή σημαντικών έργων με προγραμματικές συμβάσεις  με τους άλλους Δήμους και άλλα.

Ακόμα, επιλύσαμε τις διοικητικές εκκρεμότητες του Δήμου μας, βελτιώσαμε την οικονομική του κατάσταση, τον  εκσυγχρονίσαμε με σειρά προγραμμάτων όπως η  δημιουργία ψηφιακών Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης μέσω της Δημοτικής δικτυακής πύλης, η δημιουργία Γεωγραφικού Πληροφοριακού Συστήματος GIS, η ένταξη στο δημόσιο δίκτυο ΣΥΖΕΥΞΙΣ, η ένταξη στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Εθνικού Δημοτολογίου, το πρόγραμμα e- Πολεοδομία, το Ασύρματο Δίκτυο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, τα INFO KIOSKS κ.α.

Παράλληλα, υλοποιήσαμε δεκάδες μεγάλα και μικρά έργα ισόρροπα σε όλες τις περιοχές της πόλης των Χανίων, ενώ οι παρεμβάσεις μας στην κοινωνική πολιτική μέσω του ΟΔΗΚΟΙΠ, του Γηροκομείου και των ΚΑΠΗ, έχουν ιδιαίτερα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών, γεγονός το οποίο έχει αποτυπωθεί και με μετρήσεις. Ενδεικτικά αναφέρω τα παραπάνω, διότι το έργο μας είναι ορατό και στους άλλους τομείς, όπως είναι ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, ο τουρισμός κ.α.

Τέλος, παραδίδουμε σειρά έτοιμων έργων για υλοποίηση ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, με υπογεγραμμένες συμβάσεις ή με διαγωνισμούς στη φάση ολοκλήρωσης, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ή χρήματα της ΣΑΤΑ.

Ενδεικτικά αναφέρω τα έργα, «Διανοίξεις – διαμορφώσεις οδών και επέκταση – ανακατασκευή οδού Εθνικής Αντιστάσεως», «Διάνοιξη Διαμόρφωση οδών Καντάνου, Λευκών Ορέων, Νικολάου Σκουλά,  Ιωάννη Καλογερή και Αναγνώστου Μάντακα», «Προσπελασιμότητα στην οδό Κυδωνίας από Πλατεία 1866 έως οδό Αποκορώνου για ΑμΕΑ», «Διανοίξεις – βελτιώσεις οδών της πόλεως Χανίων χρήση 2010»,  «Διαπλάτυνση – Διαμόρφωση οδού Πειραιώς», «Ολοκληρωμένα Σχέδια Αστικής Ανάπτυξης Παλιάς Πόλης».  Επίσης παραδίδουμε έτοιμες μελέτες για ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ και σε άλλα προγράμματα. Ενδεικτικά αναφέρω τις μελέτες των έργων «Αποκατάσταση και Διαρρύθμιση του Κτιρίου Παλιού Τελωνείου για τη Δημιουργία Κέντρου Πολλαπλών Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων» και «Αποτύπωση και Ανακαίνιση Δημοτικής  Αγοράς Χανίων».

Κύριε Δήμαρχε,

Ως επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η θέση μας θα είναι θέση κριτικής στήριξης της νέας Δημοτικής Αρχής για το συμφέρον της κοινωνίας και των πολιτών. Θα επικροτούμε και θα στηρίζουμε τις κατά την κρίση μας θετικές ενέργειες. Επισημαίνω π.χ. ότι σημαντικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου απαιτούν πλειοψηφία των δύο τρίτων, δηλαδή τριάντα ψήφους.   Παράλληλα θα εκφράζουμε έντονη κριτική και αντίθεση σε όλα αυτά τα οποία κατά την γνώμη μας δεν κινούνται προς το συμφέρον της πόλης, των πολιτών, και της Αυτοδιοίκησης γενικότερα. Επισημαίνω π.χ. ότι σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου μπορεί να γίνει μετά από αίτημα του ενός τρίτου τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του Συμβουλίου, δηλαδή 15 συμβούλων. Επειδή δε, κάποιοι αναζητούν συμφωνίες και ανταλλάγματα σχετικά με την διάθεση συνεργασίας την οποία έχουμε επιδείξει, θέλω να υπενθυμίσω στους πάσης φύσεως «αργυραμοιβούς» που αναζητούν συμφωνίες και ανταλλάγματα, ότι δεν πρέπει να κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια.

Σε ό,τι με αφορά έχω από καιρό ξεκαθαρίσει βαδίζοντας στην πέμπτη τετραετία μου στην Αυτοδιοίκηση ότι παραμένω αυτοδιοικητικός. Για να εκπληρώ καλύτερα τα καθήκοντά μου και να βρίσκομαι ουσιαστικά συνεχώς στα Χανιά,  υπέβαλα πριν από λίγες ημέρες την παραίτησή μου από τη θέση του Επίκουρου Καθηγητή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ευτυχώς ή δυστυχώς, κατά τη γνώμη μου ευτυχώς, η παράταση της θητείας των Περιφερειακών και Κεντρικών Οργάνων της Αυτοδιοίκησης, μέχρι την εκλογή των νέων, μου δίδει τη δυνατότητα, να είμαι περισσότερο χρήσιμος τους πρώτους μήνες εφαρμογής του «Καλλικράτη» που υπάρχουν τεράστια κενά και προβλήματα, αφού κάποια θέματα ξεχάστηκαν ή οι αρμόδιοι δεν σκέφθηκαν καν ότι υπάρχουν.

Κύριε Δήμαρχε,
Αγαπητοί συνάδελφοι
Εύχομαι καλή συνεργασία και καλή επιτυχία στο έργο μας.”

neatv.gr