Διπλή απονομή για την Ελεωνόρα Ζουγανέλη

Την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου βρεθήκαμε στο Metropolis στο The Mall Athens για την διπλή απονομή της Ελεωνόρας Ζουγανέλης για το ντεμπούτο της στη δισκογραφία με το δίσκο “Έλα” που έγινε πλατινένιος, και τη δεύτερη δισκογραφική της δουλειά “Έξοδος 2”, που έγινε χρυσή.


Στο τρίτο όροφο των Mall, ο κόσμος είχε μαζευτεί για να απολαύσει από κοντά την εκπληκτική ερμηνεύτρια.

Η απονομή ξεκίνησε με ένα βίντεο για τη ζωή της Ελεωνόρας και τα πρώτα της βήματα στο χώρο, που μας κατατόπισε πλήρως για το ποια είναι. Στο βίντεο αυτό σημαντικοί άνθρωποι του χώρου, όπως ο Λάκης Παπαδόπουλος και ο Δημήτρης Μητροπάνος μίλησαν για την καλλιτέχνιδα. Ωστόσο, εκεί ήταν και πολλοί σημαντικοί άνθρωποι που την έχουν στηρίξει από τα πρώτα της βήματα και είναι πάντα στη ζωή της με πολλούς τρόπους, όχι μόνο δίνοντας της τραγούδια, αλλά και παρακολουθώντας την πορεία και την εξέλιξη της. Ανάμεσα τους είδαμε την Κατερίνα Παπαδοπούλου, που ήταν η πρώτη που την πίστεψε και την στήριξε σε αυτό το ταξίδι, το ταξίδι προς το όνειρο και τον πατέρα της, Γιάννη Ζουγανέλη, που ποτέ δεν λείπει από δίπλα της. Αξιοσημείωτη πληροφορία, η οποία αναφέρθηκε κιόλας στο βίντεο, είναι η συμμετοχή της Ελεωνόρας Ζουγανέλη στο cd soundtrack της πετυχημένης σειράς του Mega “Το νησί” με το τραγούδι “Είναι αγάπη”. Όσοι δεν το έχετε ακούσει, σας προτείνω να το κάνετε άμεσα.

Στην συνέχεια η ίδια, αν και δεν τα πάει καλά με το λόγο όταν δεν τον τραγουδάει, όπως τόνισε και αυτή, ευχαρίστησε από καρδιάς τους συντελεστές των δίσκων της οι οποίοι, όσοι ήταν εκεί παρέλαβαν τιμητική πλακέτα. Τα ονόματα που ακούστηκαν ήταν αυτό της Σάνυ Μπαλτζή, της Όλγας Βλαχοπούλου, του Τρύφωνα Κουτσουρέλη, του Νίκου Αντύπα, του Νίκου Μωραίτη, του Δημήτρη Φάκου, της Λίνας Δημοποπούλου και του Βασίλη Γαβριηλίδη. Την πλακέτα του Λάκη Παπαδόπουλο παρέλαβε ο αδερφός του Άγγελος Παπαδόπουλος. Φυσικά, δεν έλειψαν οι ευχαριστίες στο Χρήστο Soumka, που έχει κάνει την ενορχήστρωση και στο πρώτο και στο δεύτερο δίσκο της, στο Νεκτάριο Κόκκινο, τον παραγωγό του “Έξοδος 2”, στον κ.Λαδά, τον υπεύθυνο του Σταυρού του Νότου που την έχει στηρίξει τόσο πολύ, στο κ.Μάρκου, τον υπεύθυνο των Metropolis, στη Δίεση, στο Mad, αλλά και στην εταιρεία της, την ΕΜΑ. Εκεί παραβρέθηκε ως special guest και ο Πάνος Μουζουράκης, ο οποίος μάλιστα τραγούδησε μαζί με την Ελεωνόρα το “Έλα”, στο οποίο συμμετέχει κιόλας.

Μετά την απονομή ακολούθησε ένα σχετικά σύντομο live για να ευχαριστήσει η Ελεωνόρα όσους παρευρέθηκαν εκεί και την στηρίζουν να κάνει αυτό που αγαπάει. Το live μου φάνηκε μικρό, ίσως γιατί ποτέ δεν είναι αρκετό καθώς δύσκολα να χορτάσεις την φωνάρα της Ζουγανέλη! (Θέλουμε κι άλλο!) Η Ελεωνόρα έφυγε από την σκηνή και μπήκε ανάμεσα στον κόσμο και τραγούδησε γνωστές της επιτυχίες, όπως την “Αττική οδό”, τα “Βεγγαλικά”, “Η αγάπη αργεί”, “Κόψε και μοίρασε”, “Αν” μέχρι…το Bad romance της Lady Gaga! Με το να μπει μέσα στο κόσμο και να τους τραγουδήσει από τόσο κοντά, πράγμα που το συνηθίζει και στο Σταυρό του Νότου που τραγουδάει με τον Ησαΐα Ματιάμπα, κατάφερε να ζεστάνει το κλίμα και να έρθει πιο κοντά με το κοινό που την αγαπάει πολύ και είναι πάνω από όλα για αυτήν. Πόσο μελωδική φωνή και πόσο ξεχωριστή αναρωτιόμουν! Πρόκειται σίγουρα για τα πιο πολυσυζητημένα και υποσχόμενα πρόσωπα της γενιάς της και δικαίως θα έλεγα. Καιρό δεν είχαμε να αναδείξουμε κάτι ξεχωριστό; Η Ελεωνόρα ήρθε αποφασισμένη να μείνει και το έκανε!

Δηλώσεις

Πως αισθάνεσαι που παρόλο που ο κόσμος μπαίνει δύσκολα στα δισκοπωλεία πλέον, εσένα σε αγκάλιασε και έκανε πλατινένιο το “Έλα” και χρυσό το “Έξοδος 2”;

Αισθάνομαι τρομερή χαρά, γιατί όντως η δισκογραφία έχει μια πτώση, αλλά πιστεύω πως όταν οι άνθρωποι σέβονται αυτό που κάνεις, σε τιμούν με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή με το να αγοράσουν το cd σου. Έτσι έγινε και με μένα και τους ευχαριστώ πάρα πολύ, όλο το κόσμο που με έχει στηρίξει σε οτιδήποτε κάνω, είτε είναι πρόκληση και δοκιμή και για εμένα, είναι δίπλα μου, με ακούνε, ακούω και σέβομαι την γνώμη τους, και πιστεύω έχουμε αναπτύξει μια πολύ όμορφη επαφή και επικοινωνία και ελπίζω να συνεχιστεί αυτό.

Περίμενες αυτήν την τόσο ζεστή ανταπόκριση του κόσμου;

Το ήθελα πάρα πολύ όταν ξεκίνησα να δουλεύω, γιατί αυτή η δουλειά δεν υπάρχει χωρίς τον κόσμο. Δεν το περίμενα και εκπλήσσομαι ακόμα από την αγάπη και την αποδοχή του.

Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν η δεύτερη δισκογραφική σου δουλειά σε άγχωσε περισσότερο από την πρώτη ως προς το αν θα αρέσει στον κόσμο;

Φυσικά και με άγχωσε περισσότερο, γιατί καταρχήν γνώριζαν ποια είμαι και τι κάνω. Δεν υπήρχε η χαριστική της πρώτης φοράς που ένα νέο παιδί ξεκινάει κάτι και όλοι είναι πιο επιεικής. Περίμενα και πιο σκληρή κριτική και πιο κακά πράγματα να πουν για μένα και να γραφτούν, γιατί πλέον είχαν και λόγο. Είχα κάνει αισθητή την παρουσία μου και έπρεπε να συνεχίσω το ίδιο πράγμα, οπότε και εγώ είχα πολύ περισσότερη αγωνία.

Συνεργάζεσαι σχεδόν με τους ίδιους συντελεστές και στους δύο δίσκους σου.

Σχεδόν ναι. Είναι κάποιοι συνεργάτες που είναι από τον πρώτο και κάποιοι καινούργιοι που έχουν προστεθεί σε αυτόν.

Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου δισκογραφικά μετά από δέκα χρόνια.

Τον εαυτό μου δεν μπορώ να τον φανταστώ τόσα χρόνια μετά, γιατί είμαι ένας άνθρωπος ανατρεπτικός, αλλά και η ίδια η ζωή και όλοι οι άνθρωποι είναι. Εδώ δεν ξέρω αν θα βρίσκομαι στη δισκογραφία. Μακάρι, το εύχομαι και το θέλω πολύ, αλλά δεν ξέρω αν θα συμβεί. Αυτό που εύχομαι είναι να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπώ και να το κάνω με τόση πολύ αγάπη και να συνεχίσουν να έρχονται στην ζωή μου άνθρωποι που να με προχωρούν, να με εξελίσσουν και να με πηγαίνουν βήματα μπροστά.

Συνεχίζετε δυναμικά στο Σταυρό του Νότου με τον Ησαΐα Ματιάμπα και τα πάτε πάρα πολύ καλά.

Είναι ένα σχήμα που πάει πολύ καλά, ακούμε πολύ καλά σχόλια από τον κόσμο και βλέπουμε την ανταπόκριση γιατί έρχεται. Πάμε πάρα πολύ καλά, είμαστε γεμάτοι από κόσμο και το λέω με χαρά και ταπεινότητα, γιατί ζούμε σε μια εποχή που είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα και τα μαγαζιά κλείνουν. Αν συνεχίσουμε να τα πάμε έτσι θα συνεχίζουμε μέχρι το Πάσχα.

[tralala.gr]