“Μέρος Δεύτερο” για το 3 X 3 του Σταύρου Ξαρχάκου στο Gazarte

Ο Σταύρος Ξαρχάκος συνεχίζει το δημοφιλή κύκλο παραστάσεών “3 Χ 3” στο Gazarte, από τις 26 Δεκεμβρίου και κάθε Κυριακή και Δευτέρα για τρία ακόμη μοναδικά διήμερα.

Μαζί του, για πρώτη φορά, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Γιάννης Χαρούλης.

Μουσικές συνθετών που σφράγισαν με το έργο τους τη μουσική και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Σταύρος Ξαρχάκος θα συναντήσουν ποιήματα του Νίκου Γκάτσου, του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα , του Νίκου Καζαντζάκη και άλλων σημαντικών ποιητών σε ένα άρτιο οπτικοακουστικό θέαμα. Όλα αυτά σε έναν πολιτιστικό χώρο υψηλής αισθητικής, με την ατμόσφαιρα και το ήθος των παλιών μπουάτ.

Από τις 26 Δεκεμβρίου, στη σκηνή του Gazarte, μαζί με τον Σταύρο Ξαρχάκο και τη 12μελή Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής, θα βρίσκονται για πρώτη φορά δύο νέοι καλλιτέχνες. Η Νατάσσα Μποφίλιου, η νεαρή ερμηνεύτρια που τόσο έχει συζητηθεί τα τελευταία χρόνια για την ξεχωριστή δύναμη, το πάθος και την συγκίνηση των ερμηνειών της, και ο Γιάννης Χαρούλης, ο οποίος -έχοντας σαν κληρονομιά τους ήχους της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Κρήτης- χαράσσει τον δικό του δρόμο στο τραγούδι, υπακούοντας στο ένστικτό του.

Ο Σταύρος Ξαρχάκος, γνωστός για τις μετρημένες και επιλεκτικές εμφανίσεις του αλλά και τη θερμή του σχέση με το κοινό, συναντάει σε ένα διαφορετικό χώρο τους πιστους του συνοδοιπόρους που τον ακολουθούν πιστά εδώ και δεκαετίες ενώ παράλληλα τείνει χείρα γνωριμίας στη νέα γενιά, για να γνωρίσει από κοντά το έργο του.

[monopoli.gr]