Υπεγράφησαν οι συμβάσεις με τον ανάδοχο εργολάβο

Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι εργασίες ανατολικά του Αγίου Διονυσίου, στο Ρέθυμνο. Τρεις πλατείες, χώροι αναψυχής και πρασίνου προστίθενται στο έργο ανάπλασης που είναι σε εξέλιξη στο ανατολικό Ρέθυμνο και ειδικότερα στην περιοχή των Περιβολίων.

Μια περιοχή που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με το κυριότερο την έλλειψη πεζοδρομίων αλλά και τα ανεπαρκή δίκτυα ύδρευσης, έχει ήδη μπει σε τροχιά ανάπτυξης με απώτερο στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.

Η σύμβαση έργου για τις δύο πλατείες ανατολικά του ναού του Αγίου Διονυσίου υπογράφτηκε χθες μεταξύ του δημάρχου και του ανάδοχου εργολάβου. Πρόκειται για χώρους συνολικής έκτασης ενάμιση στρέμματος, που περιλαμβάνουν παιδική χαρά, πράσινο και καθιστικά και ο προϋπολογισμός τους ανέρχεται στις 500.000 ευρώ. Ο εργολάβος θα εγκατασταθεί την ερχόμενη εβδομάδα ενώ οι εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί στις αρχές του καλοκαιριού.

Εν τωμεταξύ διευθετήθηκε το πρόβλημα που υπάρχει με απαλλοτρίωση έκτασης βορείως της Παχλά, όπου επίσης θα δημιουργηθεί μια ακόμα πλατεία.

Χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, μιλώντας χθες στα «Ρ.Ν.» τόνισε πως τα έργα αυτά δείχνουν το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για μια περιοχή που μέχρι πρότινος ήταν υποβαθμισμένη και παραμελημένη. «Στα Περβόλια, υπάρχει ένας σχεδιασμός με πολλαπλά έργα. Γίνεται η ανάπλαση από του Κόρακα την Καμάρα μέχρι τον Πλατανιά με δύο συνεχιζόμενα έργα και υπάρχει ήδη εγκατεστημένος εργολάβος για μια άλλη πλατεία που θα γίνει βορείως της Παχλά μετά την πληρωμή των ιδιοκτητών από τον δήμο. Βγήκανε οι δικαστικές αποφάσεις και αμέσως δώσαμε τα εντάλματα για να  εξοφλήσουμε και να μην υπάρχουν αντιρρήσεις από τους ιδιοκτήτες.

Έχουμε επίσης τοποθετήσει εργολάβο και μέσα στις γειτονιές που προχωρά σε ασφαλτοστρώσεις και δημοπρατήσαμε δύο πλατείες ανατολικά του Αγίου Διονυσίου. Πρόκειται για δύο πλατείες που στην μια θα υπάρχει πράσινο και καθιστικά και στην άλλη, που είναι πολύ κοντά, εκτός από πράσινο και καθιστικά θα υπάρχει και μια παιδική χαρά.

Συνολικά η επιφάνεια και των δυο πλατειών είναι ενάμιση στρέμμα. Είναι όμως ένα έργο που κοστίζει περίπου 500.000 ευρώ και δείχνει τη διαρκή φροντίδα του δήμου για τα ανατολικά προάστια που ήταν παραμελημένα. Ο εργολάβος ήδη υπέγραψε τη σύμβαση και μου υποσχέθηκε ότι πριν την παρέλευση του τρέχοντος έτους, δηλαδή την επόμενη εβδομάδα, θα ξεκινήσει τις εργασίες άμεσα αφού ελέγξουμε και τον καιρό».

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται το έργο ανάπλασης στην οδό Εμμανουήλ Παχλά που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο, προϋπολογισμού 1.250.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Θησέας» και το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα ενώ και η συνέχεια της οδού Παχλά μέχρι τον Πλατανιά είναι ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού δύο και πλέον  εκατομμυρίων ευρώ που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και αναμένεται να ολοκληρωθεί τοΦεβρουάριο του 2012.

[rethnea.gr]