Δωρεάν πάρκινγκ για τα ψώνια από τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου

Στο 100% του κόστους στάθμευσης ή και παραπάνω θα αντιστοιχεί η αξία του κουπονιού – ανάλογα με τις αγορές του – που θα μπορεί να εξασφαλίζει ο καταναλωτής από το εμπορικό κατάστημα το οποίο θα προτιμήσει τις ημέρες των γιορτών για τα ψώνια του, με βάση το πρόγραμμα στο οποίο κατέληξαν ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου και τέσσερα πάρκινγκ της πόλης, το οποίο ανακοινώθηκε χθες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου.


Το πρόγραμμα έχει στόχο να προσελκύσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών, παρέχοντάς τους δωρεάν πάρκινγκ στο κέντρο του Ηρακλείου, για να μπορέσουν να κατέβουν με το αυτοκίνητό τους και να το παρκάρουν με ασφάλεια, προχωρώντας στη συνέχεια χωρίς άγχος στις αγορές τους.
Σύμφωνα με τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, τα καταστήματα αγοράζουν ένα πακέτο κουπονιών, τα οποία και διαθέτουν στους πελάτες τους με βάση το ύψος αγορών που αυτοί πραγματοποιούν. Η κλίμακα διάθεσης καθορίζεται ελεύθερα από τον κάθε επιχειρηματία. Ο πελάτης εξαργυρώνει το κουπόνι αυτό στους σταθμούς που μετέχουν στο πρόγραμμα και συγκεκριμένα το Iraklio Center, το πάρκινγκ Κλάδη, το πάρκινγκ Θεοτοκοπούλου και το πάρκινγκ “Θησέως”, ενώ η αξία του κουπονιού θα αφαιρείται από το κόστος στάθμευσης.
«Μέσα από το πρόγραμμα αυτό», είπε χθες ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Μανόλης Κουμαντάκης, «παρέχουμε στους καταναλωτές έναν κύκλο καταστημάτων που από κοινού προσφέρουν δωρεάν, γρήγορη, εύκολη και ασφαλή στάθμευση στο κέντρο του Ηρακλείου, και κατά συνέπεια παρέχουν ένα σημαντικό κίνητρο προς τους καταναλωτές για να επισκέπτονται συχνότερα το κέντρο της πόλης».
Περιγράφοντας τις σημερινές δυσκολίες για όσους επιθυμούν να κατέβουν στο κέντρο του Ηρακλείου και να κάνουν τα ψώνια τους, οι εκπρόσωποι των εμπόρων περιέγραψαν την κατάσταση με μελανά χρώματα, λέγοντας ότι ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες επικρατεί το χάος στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου και είναι πολύ δύσκολο για τους καταναλωτές να εξυπηρετηθούν.
Από τη μια το κόστος του πάρκινγκ και από την άλλη η ανασφάλεια μιας… παράνομης στάθμευσης αποτελούν δύο βασικούς παράγοντες που παίζουν αρνητικό ρόλο στην τόνωση της αγοράς, σύμφωνα με τον κ. Κουμαντάκη, ο οποίος έδωσε έμφαση στην ανάκαμψη που μπορεί να υπάρξει λόγω του μέτρου της δωρεάν στάθμευσης μέσω του εν λόγω προγράμματος.
«Ο Ηρακλειώτης θέλει να κατεβαίνει πιο συχνά στο κέντρο. Το να κατεβαίνει συχνά στο κέντρο της πόλης είναι συμφέρον όλων μας. Όσο πιο συχνά κατεβαίνει, τόσο πιο συχνά μας δίνεται η ευκαιρία να κερδίζουμε από τις βιτρίνες, τα ποιοτικά προϊόντα και τους εξυπηρετικούς πωλητές μας μερίδιο από το πορτοφόλι του πελάτη», τονίζουν οι έμποροι.

ΛΕΖΑΝΤΑ
Ο πελάτης εξαργυρώνει το κουπόνι στους σταθμούς που μετέχουν στο πρόγραμμα, και συγκεκριμένα το Iraklio Center, το πάρκινγκ Κλάδη, το πάρκινγκ Θεοτοκοπούλου και το πάρκινγκ “Θησέως”, ενώ η αξία του κουπονιού θα αφαιρείται από το κόστος στάθμευσης.

[Νέα Κρήτη]

ΣΧΟΛΙΟ

Αυτα να τα βλέπουν ορισμένοι στα Χανιά…