Δεν θα παίξουν στο φιλικό κατά της φτώχειας οι Σισέ και Γκοβού

εν έδωσε τελικά άδεια ο Παναθηναϊκός στους Τζιμπρίλ Σισέ και Σίντνεϊ Γκοβού να λάβουν μέρος στο φιλανθρωπικό παιχνίδι κατά της φτώχειας (Τρίτη 21:15, ΣΚΑΪ, Nova). Οι «πράσινοι» επικαλέστηκαν το φορτωμένο πρόγραμμα, αλλά και την καθυστερημένη πρόσκληση, καθώς η πλευρά του Ολυμπιακού (που φιλοξενεί το παιχνίδι) δεν ήταν ιδιαίτερα θετική στο να παίξουν δύο παίκτες του Παναθηναϊκού στο φιλικό.


Ο Ζινεντίν Ζιντάν είχε προτείνει τους δύο ποδοσφαιριστές εδώ και μέρες, όμως η πειραϊκή ΠΑΕ φοβήθηκε τις αντιδράσεις των οπαδών. Τελικά έκανε την πρόσκληση, αλλά οι “πράσινοι” αρνήθηκαν. Μάλιστα, ο Ζεσουάλντο Φερέιρα φέρεται να είπε ότι ο Σισέ είναι αναντικατάστατος και δεν μπορεί να ρισκάρει πιθανό τραυματισμό του σε ένα τέτοιο παιχνίδι.

Την στήριξη του για την πρωτοβουλία των Ζιντάν και Ρονάλντο εξέφρασε και ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί: “Στέλνω την ειλικρινή υποστήριξή μου σε όλους εκείνους που έχουν συμβάλλει σε αυτήν την προσπάθεια, συμπεριλαμβανομένων των Πρέσβεων Καλής Θέλησης του Ο.Η.Ε., Ρονάλντο και Ζινεντίν Ζιντάν, αλλά και σε όλους τους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους”.