Ο Ολυµπιακός χτίζει το απόρθητο κάστρο του και αυτός είναι ο πιο σοβαρός λόγος που βρίσκεται στην κορυφή της βαθµολογίας. οι επτά οµάδες που αντιµετώπισε στον α’ γύρο λύγισαν και χθες ήταν η σειρά του ατροµήτου να γνωρίσει την ήττα µε 2-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η οµάδα του Βαλβέρδε πέτυχε δύο γκολ στο α’ ηµίχρονο, έµεινε µε 10 παίκτες στο 68’ λόγω αποβολής του Ντουντού και στο 93’ δέχτηκε το γκολ από τον Φαβάλι. Η τριάδαΦουστέρ, Μιραλάς, Ιµπαγάσα ήταν οι πρωταγωνιστές και έδωσαν ποιότητα στο παιχνίδι του Ολυµπιακού. Ο Ατρόµητος αποδείχτηκε σκληρό καρύδι. Στο β’ ηµίχρονο µε παίκτη παραπάνω είχε καλύτερη κυκλοφορία της µπάλας, δεν τα παράτησε και κυνήγησε µε πάθος το αποτέλεσµα.

Οι δύο οµάδες ξεκίνησαν νωχελικά το µατς.

Ο Ολυµπιακός ξύπνησε µετά την αγκωνιά του Ντε Ολιβέιρα στον Φουστέρ στο 27’. Ο στόπερ του Ατροµήτου πάτησε στο πόδι τον ισπανό µεσοεπιθετικό και για να είναι σίγουρος ότι θα τον σταµατήσει, του έριξε και µία αγκωνιά στο πρόσωπο. Ο Φουστέρ συνέχισε το µατς µε επίδεσµο στο κεφάλι, όµωςο Ντε Ολιβέιρα έµεινε στο παιχνίδι (παρατηρήθηκε µε κίτρινη κάρτα, αντί για κόκκινη). Μέσα σε δύο λεπτά οι γηπεδούχοι έφεραν το παιχνίδι στα µέτρα τους µε την επίτευξη δύο γκολ.

Στο 34’ ο Φουστέρ άνοιξε τον δρόµο προς τη νίκη στον Ολυµπιακό µε εκτέλεση πέναλτι (1-0). Το πέναλτι κέρδισε ο Μιραλάς από αντικανονικό µαρκάρισµα µέσα στην περιοχή από τον Τάτο.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Ζαϊρί µε πάσα στον κενό χώρο έβγαλε σε θέση βολήςτον Μιραλάς.

Ο βέλγος επιθετικός εκµεταλλεύτηκε την ταχύτητάτου και µε ιδανικό πλασάρισµα έκανε ευτυχισµένους τους οπαδούς του Ολυµπιακού (2-0).

Στο 40’ ο Μιραλάς ξέφυγε σαν βέλος, έπιασε δυνατό σουτ, για να χτυπήσει η µπάλα στο κάθετο δοκάρι.

Η οµάδα του Βαλβέρδε ήταν καλύτερη στο α’ ηµίχρονο. Πέτυχε δύο γκολ, είχε τις ευκαιρίες µε αποκορύφωµα το δοκάρι του Μιραλάς. Ο Ατρόµητος είχε µόνο µία αξιόλογη επίσκεψη στην εστία του Πάρντο στο α’ ηµίχρονο. Στο 43’ ο Σαγκανόφσκι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, σούταρε η µπάλα, χτύπησε στον Χολέµπας καιβγήκε κόρνερ.

Στο β’ ηµίχρονο ο Ολυµπιακός κάθησε. Η αποβολή του Ντουντού (αγκωνιά στον Τάτο) έβγαλε τους Ερυθρόλευκουςαπό τον ρυθµό τους. Ο Ατρόµητος είχε διπλή ευκαιρία µε τους Αναστασάκο (58’), Φαβάλι (59’) και δεν είχε χρόνο για να διεκδικήσει την ισοπαλία.

Με λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο η διαιτησία του Θάνου (Γρεβενών).

ΚΑΛΥΤΕΡΗ

Η οµάδα του Βαλβέρδε ήταν καλύτερη στο α’ ηµίχρονο. Πέτυχε δύο γκολ, είχε τις ευκαιρίες µε αποκορύφωµα το δοκάρι του Μιραλάς


ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

Νταβίντ Φουστέρ
Ψηφίστηκε MVP της συνάντησης. Εκανε σπουδαία δουλειά στη µεσαία γραµµή. Βοήθησε στην επίθεση και την αµυντική λειτουργία.

Παράλληλα, ο Βαλβέρδε βρήκε εκτελεστή στα πέναλτι. Ηταν το δεύτερο επιτυχηµένο, µετά το πέναλτι-τρίποντο στην Καβάλα. Κέβιν Μιραλάς
Αγωνίστηκε µία ώρα και τα έκανε όλα! Κέρδισε πέναλτι, σηµείωσε γκολ, είχε σουτ στο δοκάρι, ήταν διαρκής απειλή για την εστία του Μιχαηλίδη. Υπήρξε παγωµάρα όταν αντικαταστάθηκε.

Τελικά ο προπονητής εξήγησε ότι τον προφύλαξε λόγω µυϊκής ενόχλησης.

Αριελ Ιµπαγάσα
Ο εγκέφαλος στο παιχνίδι του Ολυµπιακού.

Ο αργεντινός µεσοεπιθετικός αγωνίστηκε στη µεσαία γραµµή σε ρόλο οργανωτή και σε ακόµα ένα παιχνίδι τα κατάφερε. Ο Ιµπαγάσα έχει κάνει τον Βαλβέρδε να χρησιµοποιεί µόνο έναν καθαρόαιµο αµυντικό χαφ.

Κώστας Νεµπεγλέρας
Ο 35χρονος αµυντικός µέσος του Ατροµήτου διαθέτει δύναµη, είναι γρήγορος στις επεµβάσεις του και αποτελεί τον συνδετικό κρίκο της άµυνας µε την επίθεση. Χθες κέρδισε τις περισσότερες µάχες στον χώρο του κέντρου από τους παίκτες του Ολυµπιακού.


Κλείνει αύριο του Μιραλάς

ΣΥΝΆΝΤΗΣΗ του µεγαλοµετόχου Βαγγέλη Μαρινάκη και του προπονητή Ερνέστο Βαλβέρδε θα γίνει σήµερα ή µέχρι το τέλος της εβδοµάδας για το θέµα των µεταγραφών. Χθες ο βάσκος τεχνικός δεν θέλησε να πει τίποτα.

«Δεν πρόκειται να ανακοινώσουµε κάτι. Είναι ιδιωτική συνοµιλία. Μετά θα µάθετε τι θα γίνει» δήλωσε. Η διοίκηση του Ολυµπιακού θα συναντηθεί µε τον µάνατζερ του Μιραλάς µετά το αυριανό φιλικό παιχνίδι του προγράµµατος «Αγώνες κατά της φτώχειας».

Πρόθεση του κ. Μαρινάκη είναι να ολοκληρώσει τη µεταγραφή του βέλγου επιθετικού. Ο Μιραλάς ένιωσε σφίξιµο στους δικεφάλους.

Ο Ολυµπιακός διέψευσε ότι υπάρχει θέµα απόκτησης του µέσου της Λυών Κιµ Κάλστροµ.

n Το γεγονός ότι στη χθεσινή ενδεκάδα του Ολυµπιακού υπήρχε µόνο ένας Ελληνας (Τοροσίδης) απασχολεί τους διοικούντες. Ετσι, δεν θα αγνοήσουν την ελληνική αγορά. Ο 24χρονος αµυντικός του Πανιωνίου Γιάννης Μανιάτης βρίσκεται στο στόχαστρο του Ολυµπιακού.

n Ο Ζαϊρί τόνισε ότι θέλει να παραµείνει στον Ολυµπιακό µε την προϋπόθεση να αγωνίζεται.

n Με έξι ράµµατα στο φρύδι αποχώρησε ο Νταβίντ Φουστέρ. Ακόµα έχει υποστεί θλαστικό τραύµα στο άνω χείλος, ύστερα από την αγκωνιά που δέχθηκε από τον Μαρσέλο Ντε Ολιβέιρα. Σύµφωνα µε τις πρώτες εκτιµήσεις, δεν είναι σοβαρός ο τραυµατισµός του Ρόµενταλ. Ο Τοροσίδης συµπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες.

[tanea.gr]