“Εδεσε” η Blue Star στα Χανιά

Λίγο μετά τις 10 χθες το βράδυ έδεσε στο λιμάνι της Σούδας το πλοίο “Blue Horizon” του Ομίλου “Attica Group” μεταφέροντας, στο παρθενικό του ταξίδι στη γραμμή Πειραιάς – Χανιά, 498 επιβάτες και 17 φορτηγά. Η υποδοχή του πλοίου έγινε με βεγγαλικά, ενώ η εταιρεία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω ενίσχυση της γραμμής στο μέλλον με ταχύτερο πλοίο.

Το “Blue Horizon” πραγματοποίησε το ταξίδι του σε 7 ώρες και 10 λεπτά και όπως ανέφερε ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας, Διονύσης Θεοδωράτος, ο χρόνος του ταξιδιού αναμένεται να μειωθεί: “Για εμάς είναι ιδιαίτερη χαρά ο πρώτος κατάπλους του πλοίου στα Χανιά. Τηρούμε την υπόσχεση που είχαμε δώσει, όταν είχαμε ξεκινήσει στο Ηράκλειο, ότι θα ενισχυθούμε περισσότερο στις γραμμές της Κρήτης. Θεωρούμε ότι το αποψινό δρομολόγιο στα Χανιά είναι μια γιορτή του ανταγωνισμού”.
Ο κ. Θεοδωράτος υπογράμμισε ότι η δρομολόγηση του “Blue Horizon” θα ωφελήσει τόσο τις ίδιες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη γραμμή -καθώς θα αναβαθμιστεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών- όσο και την αναπτυξιακή πορεία της Δυτικής Κρήτης.
Παράλληλα, σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή η εταιρεία ναυπηγεί δύο πλοία στην Κορέα, εκ των οποίων το ένα θα δρομολογηθεί του χρόνου -τέτοια εποχή- στις Κυκλάδες, ενώ το άλλο, που θα διαθέτει περισσότερες καμπίνες και θα έχει ταχύτητα περίπου 27 μίλια, δεν έχει αποφασιστεί ακόμα που θα πάει: “Σαφώς όμως η γραμμή των Χανίων θα ενισχυθεί περαιτέρω από την Attica”, είπε σχετικά ο κ. Θεοδωράτος.
Να σημειώσουμε τέλος ότι το “Blue Horizon” είναι ταχύτητας 23 μιλίων ανά ώρα, χωρητικότητας 1.505 επιβατών, εκ των οποίων οι 580 σε 184 καμπίνες και διαθέτει γκαράζ για 900 ΙΧ ή 130 φορτηγά αυτοκίνητα και 70 ΙΧ. Επίσης, διαθέτει εστιατόριο A la Carte, εστιατόριο Self-Service, Bars, καταστήματα, πισίνα, παιδότοπο, σαλόνια, καθίσματα αεροπορικού τύπου και όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Τα δρομολόγια που θα εκτελεί καθημερινά θα είναι από Πειραιά για Χανιά στις 2.45 μ.μ. και από Χανιά για Πειραιά στις 11 μ.μ.

Χανιώτικα Νέα – 24.4.2010

Δείτε και εδω