Στη Μεσαρά κάνουν χρυσές δουλειές με την εταιρεία βιολογικών προϊόντων

Ένδεκα παραγωγοί βιολογικών κηπευτικών της Μεσαράς κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στην αγορά μέσω της δικής τους εταιρείας με την οποία τυποποιούν, συσκευάζουν και εμπορεύονται τα προϊόντα τους.

Η BIANAME A.E. έχει κύκλο εργασιών της τάξεως των 3,5 εκατ. ευρώ και πελάτες στην Κρήτη, την υπόλοιπη Ελλάδα, τη Γερμανία, την Κύπρο, τη Σουηδία, τη Δανία και την Ολλανδία.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2005 από τους παραγωγούς που θέλησαν να πάρουν την τύχη στα χέρια τους πουλώντας από μόνοι τους τα δικά τους βιολογικά προϊόντα. Η πορεία της είναι σταθερά ανοδική όπως λέει ο πρόεδρος της Φίλιππος Κυδωνάκης. Με τον καιρό, εκτός από τα προϊόντα τους, οι 11 παραγωγοί άρχισαν να πουλούν κηπευτικά και άλλων συναδέλφων τους βιοκαλλιεργητών με τους οποίους συνεργάζονται. Η εταιρεία οργανώνει, προγραμματίζει και παρακολουθεί την παραγωγή των προϊόντων, παρέχοντας τεχνική υποστήριξη, προμήθεια εφοδίων και εκπαίδευση στους παραγωγούς-μέλη της. Είναι πιστοποιημένη από τη ΔΗΩ.

Οι κεντρικές εγκαταστάσεις της, μονάδα τυποποίησης και συσκευασίας, ψυκτικοί θάλαμοι, βρίσκονται στο Δήμο Τυμπακίου στην περιοχή Λαγολιού, που χαρακτηρίζεται από τις ιδανικές καιρικές συνθήκες για την παραγωγή οπωροκηπευτικών (ηλιοφάνεια, θερμοκρασίες), από τα πλούσια και παραγωγικά εδάφη και το καθαρό νερό.

[cretalive.gr]