Παραιτείται η Μάρα Καρφάνια, η “μοιραία” υπουργός του Μπερλουσκόνι

Η «μοιραία γυναίκα του μπερλουσκονισμού» και υπουργός Ισότητας στην κυβέρνηση Μπερλουσκόνι Μάρα Καρφάνια, ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί στις 15 Δεκεμβρίου, αφού πρώτα εκφράσει την εμπιστοσύνη της στην κυβέρνηση Μπερλουσκόνι με την ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί εκείνη την ημέρα στα δυο σώματα του Κοινοβουλίου.

Ωστόσο, η απόφαση αυτή της «αγαπημένης» συνεργάτιδας του, καθόλου δεν άρεσε στον Σίλβιο, που προσπάθησε να τη μεταπείσει, αλλά μάταια. Που οφείλεται ο λόγος της αμετάκλητης απόφασης της Καρφάνια; στην περισυλλογή των απορριμμάτων της Νάπολης και του Σαλέρνο, της ιδιαίτερης πατρίδας της υπουργού, όπου η 35χρονη συγκρούστηκε με τους τοπικούς κομματάρχες του Λαού της Ελευθερίας, αφήνοντας υπονοούμενα τόσο για τη στάση τους στο πρόβλημα που «πνίγει» εδώ και χρόνια την επαρχία, αλλά και για το ρόλο της τοπικής μαφίας.

Η γυναίκα για την οποία ο «Καβαλιέρε» είχε δηλώσει δημοσίως παλαιότερα ότι θα την παντρευόταναν δεν ήταν ήδη παντρεμένος, «πρόδωσε» τον «αγαπημένο» της πρωθυπουργό, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Στο PDL με εμποδίζουν να παλέψω για τη νομιμότητα», αποδεικνύοντας έμμεσα για ακόμη μια φορά τις «ειδικές σχέσεις» της μαφίας με την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι. Σύμφωνα με τους δικαστές του Παλέρμο, ο Σίλβιο πλήρωνε την Κόζα Νόστρα επί πολλά χρόνια για προστασία μέσω του μάνατζερ των επιχειρήσεων του Καβαλιέρε Μαρτσέλο Ντελ΄Ούτρι και στη συνέχεια κεντροδεξιό γερουσιαστή που καταδικάστηκε σε επτά χρόνια κάθειρξη για σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα.

Η Μάρα όπως φαίνεταιδεν μπόρεσε να αντέξει αυτού του είδους τις… «σχέσεις» και έτσι παρά το μισής ώρας τηλεφώνημα που της έκανε ο Σίλβιο από τη Λισαβώνα όπου βρισκόταν για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, η Καρφάνια δεν πείστηκε όσες εγγυήσεις και υποσχέσεις κι αν της έδωσε ο «Καβαλιέρε» ότι το ζήτημα της θα λυθεί μέσα σε λίγες ημέρες. Αμετάκλητη στην απόφαση της τον διαβεβαίωσε ότι δεν θα κάνει τίποτα που θα μπορούσε να τον βλάψει.

Όσο για τον Σίλβιο; αφού είδε και απόειδε, μάζεψε όση αξιοπρέπεια του απέμεινε από τα πολλά παρακάλια στην όμορφη υπουργό και δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Δεν δίνω ιδιαίτερο βάρος στην παραίτηση αυτής της κυρίας».

[Star.gr]