Ένοχος ο Ριζάι για την απόδραση με ελικόπτερο

Ένοχοι κρίθηκαν ο Αλκέτ Ριζάι και η σύντροφός του, Ασπασία Μητροπία, για την υπόθεση της απόδρασης με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού, τον Φεβρουάριο του 2009.

Στο άκουσμα της απόφασης, ο Ριζάι εκτόξευσε απειλές εναντίον του Εισαγγελέα της Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Γιάννη Αγγελή.

Το δικαστήριο είχε προηγουμένως κρίνει τους κατηγορούμενους ένοχους για όλες τις κατηγορίες που τους είχαν αποδοθεί.

«Θα τα πεις με τη Σέχτα Επαναστατών»!

Φανερά εκνευρισμένος από την απόφαση, ο Ριζάι πέταξε ένα χαρτομάντιλο στο πρόσωπο του εισαγγελέα, λέγοντάς του: «Εσύ θα τα πεις με τη Σέχτα Επαναστατών. Θα δεις».

Στη συνέχεια, στράφηκε προς το μέρος ενός αστυνομικού και του είπε: «Έλα, πάμε να φύγουμε».

Ο εισαγγελέας ζήτησε να καταγραφεί στα πρακτικά το συμβάν ενώ ο συνήγορος του Ριζάι, Σάκης Κεχαγιόγλου, εξέφρασε στο δικαστήριο τον αποτροπιασμό του για τη συμπεριφορά του εντολέα του και ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του, αποδίδοντας την αντίδρασή του στη φόρτιση της στιγμής.

Η απόφαση

Το δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον Ριζάι για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση κατοχής όπλων και πυρομαχικών, παράνομη κατάληψη αεροσκάφους, διατάραξη ασφάλειας αεροπλοΐας, απόδραση και ηθική αυτουργία σε αρπαγή (αφορά τον πιλότο του ελικοπτέρου), από κοινού με τον Βασίλη Παλαιοκώστα.

Η σύντροφος του Ριζάι, Ασπασία Μητροπία, κρίθηκε ένοχη για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση κατοχής όπλων και πυρομαχικών, αρπαγή, παράνομη κατάληψη αεροσκάφους, συμμετοχή σε απόδραση και παράνομη οπλοφορία.

Ένοχη για παράνομη είσοδο στη χώρα κρίθηκε η συγκατηγορούμενή τους, Λούλε Πλερίνα, ενώ ο σύντροφός της, Έρβις Στεφάνι, κρίθηκε ένοχος για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση κατοχής όπλων και πυρομαχικών και συμμετοχή σε απόδραση. Ο επιχειρηματίας Χρύσανθος Αναγνωστόπουλος κρίθηκε ένοχος μόνο για παράνομη οπλοκατοχή.

Το δικαστήριο διέταξε την αναστολή της διαδικασίας σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες του φυγόδικου καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα, ώστε να μην αντιμετωπιστεί κίνδυνος παραγραφής σε περίπτωση που συλληφθεί.

[ΤΑΝΕΑ on-line]