Συλλήψεις για το φόνο του Δημ. Ζουγανέλη

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες η 28χρονη γυναίκα που οι αρχές θεωρούν ότι αποτέλεσε τον εγκέφαλο της δολοφονίας του μυκονιάτη επιχειρηματία Δημήτρη Ζουγανέλη. Ωστόσο δεν βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής αστυνομίας, αλλά της… πολωνικής, μετά από σήμα των ελληνικών αρχών στην Interpol.

Η 28χρονη χορεύτρια θεωρείται εγκέφαλος της δολοφονίας και συνελήφθη μαζί με έναν 31χρονο, ο οποίος σύμφωνα με τις αρχές διατηρούσε σχέσεις με τη γυναίκα. Η κοπέλα, που είναι πολωνικής καταγωγής, έφερε στην Ελλάδα από την χώρα της δύο άνδρες για να προχωρήσουν στο έγκλημα και να διαφύγουν στη συνέχεια πίσω στην πατρίδα τους, έχοντας μαζί τα εκατομμύρια του επιχειρηματία.

Ο 31χρονος κατηγορείται ότι βοήθησε την 28χρονη να βρουν ένα ακόμη άτομο για να οργανώσουν και να εκτελέσουν το δολοφονικό τους σχέδιο. Ωστόσο, ο τελευταίος δεν έχει εντοπιστεί και για αυτό η πολωνική αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες, διαρρέοντας ωστόσο ότι είναι θέμα χρόνου η σύλληψή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο συλληφθέντες αρνούνται όλες τις κατηγορίες και θα επιδιώξουν να μην εκδοθούν στην Ελλάδα, κάτι που αναμένεται να ζητήσει μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης από το αντίστοιχο της Πολωνίας η χώρα μας.