Στο κόμμα της Μπακογιάννη, Κιλτίδης – Μαρκογιαννάκης

Την πρόθεσή τους να ενταχθούν στο κόμμα που αναμένεται να ιδρύσει η Ντόρα Μπακογιάννη στις 21 Νοεμβρίου, ανακοίνωσαν την Τρίτη (09/11) οι βουλευτές της ΝΔ, Χρ. Μαρκογιαννάκης και Κ. Κιλτίδης.

Μιλώντας σε πρωϊνή εκπομπή του ALTER, επανέλαβαν ότι είναι δεδομένη η επιθυμία τους να υπογράψουν την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος.

“Στις προθέσεις μου είναι στις 21 του μηνός να είμαι εκεί και να υπογράψω”, δήλωσε ο βουλευτής Χανίων Χ. Μαρκογιαννάκης, ο οποίος προσδιόρισε πως το νέο κόμμα τοποθετείται “στον ευρύτατο χώρο της κεντροδεξιάς, χωρίς να είναι περιορισμένο στα στενά όρια, που επιχειρεί να περιορίσει την νέα ΝΔ ο κ. Σαμαράς”.

Ερωτηθείς αν θα ακολουθήσουν κι άλλοι βουλευτές απάντησε ότι δεν μπορεί να πει, παρά το γεγονός ότι γνωρίζει. “Θα μιλήσει ο καθένας για τον εαυτό του”, ανέφερε και σημείωσε πως δεν γνωρίζει το όνομα του νέου κόμματος.

Στην ίδια εκπομπή ο κ. Κιλτίδης δήλωσε πως είναι δεδηλωμένη η πρόθεσή του εδώ και μήνες να ενταχθεί στο νέο κόμμα.

“Η κα Μπακογιάννη προκαλείται από τη μοίρα της να επιχειρήσει την αναγέννηση της ευρείας κεντροδεξιάς παράταξης και έχω θέσει εαυτόν σε αυτή την ευρεία κεντροδεξιά παράταξη. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις, με όσους αγώνες και όποια πολιτική παιδεία μου χάρισε ο Θεός, για την πατρίδα, σ’ αυτήν την προσπάθεια, που, ήδη, έχει ανακοινωθεί από την κα Μπακογιάννη”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

“Είχε μια θητεία μεγάλη στη νομαρχία που αντικειμενικά τουλάχιστον εγώ το λέω, δεν ήταν κακή”, είπε.

Εν τω μεταξύ ο μηχανισμός της κας Μπακογιάννη εργάζεται πυρετωδώς για την 21η Νοεμβρίου, οπότε θα ανακοινωθεί το όνομα, το σύμβολο και η ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος.

[Digitalcrete]