Σοβαρές παρατυπίες σε προσλήψεις της Νομαρχίας Χανίων απο το ΑΣΕΠ

Σειρά σοβαρών παρατυπιών στις προσλήψεις από τη Νομαρχία Χανίων εποχικού προσωπικού στην Παιδική Εξοχή Καλαθά, εντόπισε το ΑΣΕΠ ύστερα από ένσταση υποψήφιας στον σχετικό διαγωνισμό.
Το ΑΣΕΠ -με την απόφαση του 23247 της 12ης Οκτωβρίου 2010- κρίνει ότι η ενιστάμενη μοριοδοτήθηκε εσφαλμένα και δεν προσμετρήθηκαν στη μοριοδότηση της 200 μόρια από το Απολυτήριο Λυκείου της.


Σε ότι αφορά τις 2 υποψήφιες που τελικά επιλέχτηκαν από τη Νομαρχία Χανίων για τις συγκεκριμένες θέσεις στην Παιδική Εξοχή Καλαθά, το ΑΣΕΠ έκρινε ότι η μία θα έπρεπε να εγγραφεί σε πίνακα απορριπτέων καθώς δεν διέθετε εμπειρία σε κατασκήνωση –όπως όριζε η σχετική προκήρυξη- αλλά εμπειρία ως αποθηκάριος στο πρόγραμμα δακοκτονίας της Νομαρχίας.

Η δεύτερη υποψήφια που τελικά προσελήφθη, σύμφωνα με το ΑΣΕΠ, εσφαλμένα είχε καταταγεί στον Πίνακα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης καθώς η ίδια είχε πτυχίο Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Καλαμάτας.
Παράλληλα η δεύτερη υποψήφια που προσελήφθη δεν είχε ούτε αυτή κατασκηνωτική εμπειρία αλλά προϋπηρεσία στην Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Χανίων.
Από την πλευρά της πάντως η Νομαρχία Χανίων «πέταξε το μπαλάκι» των ευθυνών για τις παρατυπίες που διαπίστωσε το ΑΣΕΠ στους υπηρεσιακούς παράγοντες που διενήργησαν τον συγκεκριμένο διαγωνισμό.
Ο Γενικός Γραμματέας της Νομαρχίας δήλωσε στη Ν.Τ. ότι «θα κινηθούν όλες οι υπηρεσιακές διαδικασίες για την διερεύνηση τυχόν ευθυνών και την απόδοση ευθυνών.».
Παράλληλα –σε δηλώσεις του στη Ν.Τ.- ο Γενικός Γραμματέας της Νομαρχίας τόνισε ότι θα καταβληθούν προσπάθειες ώστε η ενιστάμενη που δικαιώθηκε να δικαιωθεί και πρακτικά, καθώς η απόφαση του ΑΣΕΠ βγήκε 21/10/2010 οπότε και είχε λήξει η κατασκηνωτική περίοδος στην Παιδική Εξοχή Καλαθά.

www.neatv.gr-Β.Κ.