Ανάδειξη του Πάρκου Ανεμόμυλου

Η ανάδειξη ενός πολύ σημαντικού αναξιοποίητου ελεύθερου χώρου του νέου Δήμου Χανίων ήταν ο στόχος της εκδήλωσης, που διοργάνωσε ο συνδυασμός “Δήμος Ενεργών Πολιτών” την Κυριακή 24 Οκτωβρίου στον χώρο του Πάρκου του Ανεμόμυλου στα Καθιανά Ακρωτηρίου.


Πρόκειται για μία αναδασωμένη έκταση 350 στρεμμάτων, που βρίσκεται στο κέντρο του Ακρωτηρίου σε ένα ύψωμα από όπου φαίνεται όλη η χερσόνησος. Το πάρκο που αναδασώθηκε από τη Δ/νση Δασών και διαμορφώθηκε με δρόμους, μονοπάτια περιπάτου, παγκάκια και υποδομές πυροπροστασίας, παραμένει εδώ και χρόνια άγνωστο στο ευρύ κοινό και αναξιοποίητο, αφού καμία Δημοτική Αρχή του Ακρωτηρίου δεν ενδιαφέρθηκε να το παραλάβει, προκειμένου να αποκτήσουν οι κάτοικοι του Ακρωτηρίου έναν επισκέψιμο χώρο αναψυχής και άθλησης, έναν πνεύμονα πρασίνου στην καρδιά μιας περιοχής που τσιμεντοποιείται με γοργούς ρυθμούς.
Ο υποψήφιος δήμαρχος, Τάσος Βάμβουκας, μιλώντας στον κόσμο που παραβρέθηκε τόνισε μεταξύ άλλων: ‘Αφήσαμε τις προεκλογικές επισκέψεις για λίγο και ήρθαμε εδώ για να δείξουμε πόσο μεγάλη σημασία δίνουμε στην αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων και κατ’ επέκταση στην ποιότητα ζωής μας. Δεν ξέρουμε πόσο «πουλάει» αυτό το θέμα, εμείς όμως από όποια θέση κι αν βρεθούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο θα αγωνιστούμε για τους ελεύθερους χώρους και για το περιβάλλον και θα αναδείξουμε το συγκεκριμένο θέμα γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει άμεσα, η νέα Δημοτική Αρχή που θα αναλάβει να παραλάβει άμεσα, να το συντηρήσει και να το λειτουργήσει, προκειμένου αυτό να αποδοθεί στην κοινωνία’.
Από την πλευρά τους οι υποψήφιοι σύμβουλοι του συνδυασμού στο Ακρωτήρι επανέλαβαν την προγραμματική θέση τους, να παραδοθεί το πάρκο στον νέο Δήμο, να χρηματοδοτηθεί μία μελέτη συντήρησής του και να γίνει επισκέψιμο σε καθημερινή βάση από τους πολίτες.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των υποψήφιων συμβούλων του συνδυασμού στο Ακρωτήρι, παραβρέθηκαν ακόμα και υποψήφιοι άλλων συνδυασμών, αναγνωρίζοντας το αξιέπαινο της πρωτοβουλίας, ενώ τους διοργανωτές συνεχάρη και ο πρόεδρος της Ομάδας Εθελοντών Ακρωτηρίου, κ. Γιώργος Αναστασάκης, καθώς όπως είπε ‘είστε ο μόνος συνδυασμός που σκέφτηκε την αξιοποίηση του χώρου αυτού’. Ο κ. Αναστασάκης αναφέρθηκε στις ατομικές προσπάθειες που έχουν γίνει για την αξιοποίηση του χώρου αλλά και για την προστασία του από τις φωτιές, τη λαθροθηρία και την παράνομη βόσκηση.

ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΕΙΑ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24/10 το απόγευμα, η περιοδεία υποψηφίων του ΔΗΜΟΥ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ και του υποψήφιου δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, στην περιοχή των Κεραμειών.
Η περιοδεία του κλιμακίου του ΔΗΜΟΥ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, είχε στόχο τη γνωριμία του συνδυασμού με τους κατοίκους της ορεινής περιοχής των Κεραμειών και την ενημέρωση για τους στόχους της κοινής προσπάθειας για τον νέο διευρυμένο Δήμο Χανίων. Η συζήτηση έγινε με επίκεντρο τα ιδιαίτερα θέματα που απασχολούν την περιοχή αλλά και τα γενικότερα θέματα του νέου μεγάλου Δήμου.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού, Τάσος Βάμβουκας, συναντήθηκε και συνομίλησε νωρίς το απόγευμα σε συγκέντρωση 60 και πλέον ανθρώπων στους Κάμπους και ακολούθησαν επισκέψεις και συζητήσεις με κατοίκους της περιοχής, σε δύο καφενεία στη Δρακώνα αλλά και στα χωριά Γερολάκκος, Λούλος, Κοντόπουλα, Μαλάξα.

[Χανιώτικα Νέα]