Προκήρυξη για προσλήψεις στην ΕΡΤ

Αύριο Τετάρτη (20 Οκτωβρίου) θα δημοσιευτεί τελικά στην εφημερίδα «Καθημερινή» η πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου και η προκήρυξη της ΕΡΤ για την πρόσληψη 700 συμβασιούχων με σύμβαση ορισμένου χρόνου.
Η ίδια προκήρυξη και η ίδια πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου θα δημοσιευτούν στα ΝΕΑ την ερχόμενη Δευτέρα, και από την Τρίτη (26 Οκτωβρίου) θα αρχίσει η δεκαήμερη προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην ΕΡΤ για την πρόσληψη 160 συμβασιούχων δημοσιογράφων στην Αθήνα και 30 στην Θεσσαλονίκη.
Η σύμβαση θα έχει ετήσια διάρκεια. Μετά θα υπάρχει διακοπή 4μηνών και στην συνέχεια ανανέωση για άλλους 12 μήνες μέχρι να συμπληρωθούν τα δύο χρόνια κατ΄ανώτατο όριο οπότε και ο συμβασιούχος που θα έχει σύμβαση ορισμένου χρόνου θα αποχωρεί οριστικά από την ΕΡΤ.
Η καθυστέρηση δημοσίευσης της πράξεως του Υπουργικού Συμβουλίου που επρόκειτο να δημοσιευτεί την περασμένη εβδομάδα οφείλεται σε τεχνικούς λόγους , που έχουν να κάνουν με την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος διαφόρων κατηγοριών εργαζομένων στην ΕΡΤ, μη δημοσιογράφων….
Σχετικές δηλώσεις στους δημοσιογράφους έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Τηλέμαχος Χυτήρης μετά την συνάντησης που είχε σήμερα το μεσημέρι με το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ. Εξερχόμενος της αίθουσας συνεδριάσεων του Δ.Σ της Ένωσης απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων που είχαν έρθει για να καλύψουν την συνάντηση.

Ο κ. Χυτήρης αναφερόμενος στην ψηφιακή τηλεόραση πρόσθεσε ότι όλα τα κανάλια θα μπουν στο νέο σύστημα το αργότερο μέχρι το 2015, ενώ για τα ραδιόφωνα δήλωσε ότι θα παραμείνουν ως έχουν σήμερα-δηλαδή αναλογικά- και στην ψηφιακή θα μπουν πολύ αργότερα.

Τόνισε, εξάλλου, ότι όλοι οι χώροι επηρεάζονται από το μνημόνιο, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια.

Ιδιαίτερα αναφερόμενος στις δηλώσεις του για τους συμβασιούχους της ΕΡΤ, είπε ότι το κυρίαρχο κριτήριο θα είναι η προυπηρεσία τους στο κρατικό κανάλι, ή και σε άλλα κανάλια, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται και άλλα κριτήρια.

Η επιτροπή αξιολόγησης δεν έχει ακόμα συγκροτηθεί εν αναμονή της συμπλήρωσης του Δ.Σ της ΕΡΤ, τονίζοντας με έμφαση ο κ.Χυτήρης ότι δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τους παλαιούς δημοσιογράφους που εργάστηκαν στην ΕΡΤ και απολύθηκαν χωρίς όμως-όπως πρόσθεσε- να μην λάβουμε υπόψη και την ανανέωση.

Απεκάλυψε δε ότι εντός της εβδομάδας θα οριστούν οι νέοι γενικοί διευθυντές σε ΕΡΤ και ΕΡΤ3, ενώ για το ΑΠΕ τόνισε ότι αναμένεται μια τυπική κυβερνητική πράξη, με την οποία θα αναλάβει αρμοδιότητα επί του Πρακτορείου και πρώτο του μέλημα θα είναι η εξεύρεση ενός χρηματικού κονδυλίου για την καταβολή των μισθών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου στο ΑΠΕ.

tvnea.blogspot.com