Ολοσχερώς καταστράφηκε κατάστημα στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου

Στάχτες και αποκαΐδια είναι ό,τι απέμεινε από την έκρηξη που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα σε μεζεδοπωλείο στο ιστορικό κέντρο της πόλης με αποτέλεσμα το κατάστημα να τυλιχτεί στις φλόγες. Στις έξι περίπου το πρωί ένας εκκωφαντικός θόρυβος σήκωσε στο πόδι τη γειτονιά και μέσα σε λίγα λεπτά ξέσπασε πυρκαγιά με αποτέλεσμα αυτό να καεί ολοσχερώς.

Ζημιές μικρότερης έκτασης ωστόσο προκλήθηκαν και σε γειτονικά σπίτια και καταστήματα. Χθες, μάλιστα ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα λίγων μόνο ημερών, που το συγκεκριμένο κατάστημα γίνεται στόχος αγνώστων, οι οποίοι έδρασαν με πανομοιότυπο τρόπο επιτυγχάνοντας αυτή τη φορά το σκοπό τους. Τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η πυροσβεστική υπηρεσία Ρεθύμνου οδηγούν αδιαμφισβήτητα στο συμπέρασμα του εμπρησμού. Ειδικότερα, ο υποδιοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ρεθύμνου, μιλώντας στα «Ρ.Ν.» τόνισε χαρακτηριστικά: «Στις έξι περίπου το πρωί εκδηλώθηκε φωτιά σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην οδό Αρκαδίου. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε με έκρηξη, η οποία ήταν αποτέλεσμα διαβροχής του καταστήματος με εύφλεκτο υλικό. Το αποτέλεσμα ήταν οι πόρτες και τα παράθυρα να εκτοξευθούν στα απέναντι καταστήματα στα οποία επίσης προκλήθηκαν ζημιές.

Το μεζεδοπωλείο καταστράφηκε ολοσχερώς. Όλες οι ενδείξεις οδηγούν σε εμπρησμό. Μύρισε πετρέλαιο και βενζίνη το κατάστημα. Στις 21 Σεπτεμβρίου την ίδια ώρα είχε εκδηλωθεί φωτιά στο συγκεκριμένο κατάστημα και τότε η υπηρεσία είχε προλάβει να τη σβήσει. Εκείνη τη φορά είχαμε εντοπίσει τους εμπρηστικούς μηχανισμούς, στουπιά με εύφλεκτο υλικό» τόνισε ο Γιώργος Μαρκουλάκης.

Δύο αυτοκίνητα της πυροσβεστικής υπηρεσίας παρέμειναν στο σημείο μέχρι αργά χθες το μεσημέρι για λόγους ασφαλείας ενώ το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής σε συνεργασία με την ασφάλεια Ρεθύμνου συγκεντρώνουν όλα τα στοιχεία που τυχόν θα τους οδηγήσουν στην ταυτότητα των δραστών.

[Ρεθεμνιώτικα Νέα]