Δωρεάν ίντερνετ στην Κάνδανο !!

Δωρεάν ασύρματο ίντερνετ προσφέρει το τελευταίο διάστημα, σε δημότες και επισκέπτες, ο Δήμος Καντάνου.
Οπως αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο Δήμος Καντάνου :
Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Καντάνου στο πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας», ο Δήμος ολοκλήρωσε, εντός του 2010, το έργο με τίτλο «Προώθηση των ευρυζωνικών υπηρεσιών και εφαρμογών στον Δήμο Καντάνου, μέσω της υλοποίησης έργου επίδειξης των ευρυζωνικών δικτύων και εφαρμογών».


Στόχος του έργου, που παρουσιάστηκε χθες στην Κάντανο, είναι να παράσχει στους δημότες και στους επισκέπτες ελεύθερη πρόσβαση στο Ίντερνετ από επιλεγμένα σημεία του Δήμου, με σκοπό την επαφή του ευρύτερου κοινού με την «Κοινωνία της Πληροφορίας» και την ανάπτυξη των υπηρεσιών και των εφαρμογών της ευρυζωνικότητας.
Το έργο, όπως προαναφέρθηκε, παρουσιάστηκε χθες το πρωί στην αίθουσα του αμφιθεάτρου του Δημαρχείου Καντάνου, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής ημερίδας με θέμα «Η ευρυζωνικότητα στον Δήμο Καντάνου», παρουσία του στελέχους του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και υπεύθυνης παρακολούθησης του έργου κας Λίνας Πέλκα, του τεχνικού συμβούλου του Δήμου κ. Γιάννη Σταματίου, υπαλλήλων υπηρεσιών, εκπροσώπων φορέων και πολιτών.
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν και μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο και το ΕΠΑΛ Καντάνου, οι οποίοι ενημερώθηκαν για το «παράθυρο επικοινωνίας» με όλο τον κόσμο, που έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα στον τόπο τους.
Ο δήμαρχος Καντάνου κ. Ευτύχης Δασκαλάκης, σε σύντομο χαιρετισμό του, κάλεσε όλους τους παριστάμενους να αξιοποιήσουν το δωρεάν ασύρματο Ίντερνετ, επισημαίνοντας ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η δημιουργία όλων εκείνων των προϋποθέσεων που θα συμβάλλουν, ώστε ειδικά οι νέες και οι νέοι του τόπου να έχουν, κατά το δυνατόν, ίσες ευκαιρίες στη μάθηση, στην ενημέρωση, στην ψυχαγωγία.
Ο κ. Δασκαλάκης χαρακτήρισε «σημαντικό εργαλείο» το Διαδίκτυο, κάλεσε, ωστόσο, τα παιδιά να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά στη χρήση του, καθώς, όπως τόνισε, «κρύβει και κινδύνους».
Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός του έργου ανήλθε σε 45.000 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από την Ε.Ε. (κατά 80%) και από εθνικούς πόρους (κατά 20%).

[Χανιώτικα Νέα]