Χαμός σε Βήμα, Ελευθεροτυπία, Έθνος, Νέα… Κλειστόν λόγω απεργίας.

Δεν πρέπει να έχει προηγούμενο η απόφαση των συνδικάτων στον Τύπο για απεργιακές κινητοποιήσεις σε συγκεκριμένα εκδοτικά συγκροτήματα, με απώτερο στόχο να μην βγουν οι εφημερίδες την Κυριακή. Η απεργιακή κινητοποίηση γίνεται μετά τις απολύσεις που ανακοινώθηκαν στον Πήγασο, τις πληροφορίες για απολύσεις 40 ατόμων στην Ελευθεροτυπία και τη μείωση του διοικητικού προσωπικού κατά 50% στον ΔΟΛ.

Αυτοί που γνωρίζουν τις προθέσεις των εκδοτών εκτιμούν ότι τα συνδικάτα με αυτόν τον τρόπο έβαλαν βούτυρο στο ψωμί τους και οι εξελίξεις στον Τύπο τις επόμενες ημέρες θα είναι ραγδαίες. Εξαιτίας της απεργίας αυτής, οι πληροφορίες του Sarotikou λένε ότι ο κ. Ψυχάρης από τον ΔΟΛ θα ανακοινώσει το κλείσιμο του ημερήσιου Βήματος, ο Φώτης Μπόμπολας θα προχωρήσει στην περικοπή κατά 50% όλων των ενθέτων περιοδικών του Ομίλου και η Μάνια Τεγοπούλου θα μειώσει ακόμη περισσότερο το budget του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας και υπάρχουν σκέψεις για το κλείσιμο του σαββατιάτικου φύλλου ή την ενσωμάτωσή του στο κυριακάτικο.
Αυτήν την ώρα οι εφημερίδες, με τα διευθυντικά τους στελέχη προσπαθούν να φτιάξουν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς και ζητούν από τους συντάκτες να παραδώσουν κείμενα ανυπόγραφα για να βγει το φύλλο τουλάχιστον της Κυριακής όπως – όπως.
Σε περίπτωση που δεν κυκλοφορήσουν οι εφημερίδες το Σάββατο και την Κυριακή, τη Δευτέρα θα υπάρξουν ανακοινώσεις που θα κάνουν τα θεμέλια του Τύπου να τρίξουν από τη βάση τους.

[ellada-news]