Πάνω απο 2000 επισκέπτες στην έκθεση: “Των αντρειωμένων τ’ Άρματα”

Περισσότεροι από 2000 επισκέπτες πέρασαν το κατώφλι της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου τους 4 μήνες που διήρκησε η  έκθεση «Των Αντρειωμένων τ’ Άρματα», που οργάνωσε ο Δήμος Μαλεβιζίου.

Το μεγάλο ταξίδι στην ιστορία της Κρήτης που  έφτασε στο τέλος του στη Δημοτική Πινακοθήκη, παρουσίασε  τον οπλισμό που χρησιμοποίησαν οι Κρητικοί στους αγώνες για την Ελευθερία το 1821 και στις Επαναστάσεις που ακολούθησαν στο νησί, μέχρι την αποχώρηση των τελευταίων Τούρκων από το νησί. Μέσα από τη συλλογή του Ευτύχη Τζιρτζιλάκη ο επισκέπτης είχε την ευκαιρία να κάνει ένα ταξίδι στο χρόνο και να θαυμάσει τον οπλισμό της εποχής εκείνης αλλά και τον λαϊκό πολιτισμό του νησιού, μιας και δεν ήταν μόνο μια έκθεση κειμηλίων, φόρος τιμής στους προγόνους, αλλά και μια ξενάγηση στην τέχνη, την τεχνική, την αισθητική και τις πεποιθήσεις της εποχής.

Τόσο η έκθεση όσο και ο τόμος που εκδόθηκε και περιλαμβάνει φωτογραφίες από τα εκθέματα που παρουσιάστηκαν στη Δημοτική Πινακοθήκη με κατατοπιστικά κείμενα του συλλέκτη, ήταν υπό την αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

patris.gr