Τώρα λένε ότι δεν θα ακριβύνουν τα τέλη κυκλοφορίας

Τα… ραβασάκια για τα τέλη θα πρέπει όπου να ‘ναι να ξεκινήσουν (πρέπει να κλείσει και η μαύρη τρύπα στα έσοδα), αλλά το οικονομικό επιτελείο ακόμη το σκέφτεται…

Ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, είχε πει πρόσφατα πως “κανείς δεν θα κληθεί να πληρώσει περισσότερα από πέρυσι” και τώρα “κύκλοι” του υπουργείου παραπέμπουν σε αυτή τη δήλωση για να διαψεύσουν μια ακόμη φορά τα σενάρια που δημοσιεύονται στις εφημερίδες.
Μόνο που η δήλωση του υπουργού θυμίζει λίγο… χρησμό πύθιας
Με τα περσινά τέλη οι κάτοχοι ενός αυτοκινήτου, 1.400 κυβικών για παράδειγμα, πλήρωσαν διαφορετικά τέλη. Όποιος είχε παλιό πλήρωσε πολύ ακριβά και όποιος είχε καινούργιο είχε μια έκπτωση κάπου 30 ευρώ…
Εδώ μπαίνει το εξής ερώτημα. Ποιος από τους δυο δεν θα πληρώσει περισσότερα από πέρυσι;
Κάπως έτσι και με βάση τις διαρροές της Κυβέρνησης (και πάλι) προκύπτει το σενάριο ότι θα πάμε στα τέλη του 2009 που ναι μεν θα είναι αυξημένα κατά 10 με 15% αλλά σε σχέση με τα περσινά θα είναι… φθηνότερα!
Το σενάριο που διαψεύδει η κυβέρνηση έχει ως εξής:
-Αύξηση (σε σχέση με το 2009) στα τέλη για τα αυτοκίνητα με άδεια κυκλοφορίας ως το τέλος του 2010 και τα νέα τέλη ανάλογα με τον κυβισμό να κυμαίνονται μεταξύ 52,9 έως 667 ευρώ.
-Υπολογισμός των τελών των αυτοκινήτων που θα κυκλοφορήσουν από 01/01/11 με βάση τους ρύπους.

[NewsIt]