Pole position για τον Αλόνσο

Ο Φερνάντο Αλόνσο κατάφερε να πάρει την pole position στους σκοτεινούς δρόμους της Σιγκαπούρης, γιορτάζοντας την κατάκτηση του πρώτου τίτλου του στη Βραζιλία (24/9/2005) με τον πιο ιδεατό τρόπο. Ο Φέτελ δεν κατάφερε στην τελευταία του προσπάθεια να ξεπεράσει τον Ισπανό και θα εκκινήσει δεύτερος, στην τρίτη θέση ο Λιούις Χάμιλτον.

Σε εξαιρετική φόρμα βρίσκεται η Ferrari και ο Φερνάντο Αλόνσο. Μετά τον θρίαμβο της Μόντσα η Scuderia πήρε μια σπουδαία pole position στη Σιγκαπούρη, αφήνοντας Red Bull και McLaren στις πίσω θέσεις.

Τα συναισθήματα για την Ferrari στην πρώτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών ήταν και ευχάριστα και δυσάρεστα. Αρχικά, ο Φελίπε Μάσα γέμισε την ομάδα του με απαισιοδοξία όταν στο 11ο λεπτό εγκατέλειψε.

Ο Βραζιλιάνος είδε ότι το συγκεκριμένο Grand Prix, μόνο φιλόξενο δεν είναι γι’ αυτόν. Στην πρώτη του επίσκεψη στη Σιγκαπούρη, ο Βραζιλιάνος ξεκίνησε από την pole position, αλλά ένα καταστροφικό pit stop τον “βύθισε” στις τελευταίες θέσεις.

Την περασμένη χρονιά λόγω του γνωστού του τραυματισμού δεν κατάφερε να πάρει μέρος, ενώ φέτος τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά γι΄αυτόν.

Αντιθέτως, ο Φερνάντο Αλόνσο έδειξε ότι αποτελεί το λόγο που η Scuderia έχει ένα λόγο για να διατηρεί το χαμόγελο στα χείλη της. Ο Ισπανός κατάφερε να κάνει καλύτερο χρόνο από τον Φέτελ και να τερματίσει στην πρώτη θέση της πρώτης περιόδου. Στην αρχή οι Χάμιλτον και Μπάτον σημείωσαν τους ταχύτερους χρόνους, αλλά δεν κατάφεραν να διατηρήσουν τον υψηλό ρυθμό τους. Στη συνέχεια η μάχη των Φέτελ-Αλόνσο έκλεψε την παράσταση, αλλά ο πιλότος της Ferrari ήταν καλύτερος έναντι του Γερμανού.

Οι Γκλοκ, Κοβαλάινεν, Ντι Γκράσι, Τρούλι Κλάιεν και Σένα έκαναν παρέα στον Μάσα από τα γκαράζ των ομάδων τους. Στη Sauber είδαν τον Νικ Χάιντφελντ, στην πρώτη του εμφάνιση ως αντικαταστάτης του Ντε λα Ρόσα, να συνεχίζει την προσπάθειά του και στη δεύτερη περίοδο.

Η απάντηση του Φέτελ

Ο Κούμπιτσα ήταν ο πρώτος πιλότος που βγήκε στην πίστα. Λίγο αργότερα ο Πετρόφ έκανε τετακέ, αλλά κατάφερε να συνεχίσει.

Ο Αλόνσο αυτήν την φορά δεν κατάφερε να είναι ο γρηγορότερος, με τον Φέτελ να εξασφαλίζει την πρώτη θέση με χρόνο 1:45:561.

Εκείνοι που δεν κατάφεραν να συνεχίσουν ήταν οι Αλγκερσουάρι, Χούλκενμπεργκ, Πετρόφ, Μπουεμί, Χάιντφελντ, Σούτιλ και Λιούτσι

Το πάρτι του Αλόνσο

Τα ρολόγια στη Μαρίνα Μπέι ήταν έτοιμα να δείξουν ώρα Ferrari. Η μάχη ξεκίνησε με τον Χάμιλτον να υπερτερεί του teammate του, Τζένσον Μπάτον, αλλά ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ισπανός πιλότος της Ferrari. Εξάλλου, σήμερα γιορτάζει πέντε χρόνια από την κατάκτηση του πρώτου του παγκόσμιου τίτλου.

Το… πάρτι του δεν θα μπορούσαν να χαλάσουν οι καλεσμένοι του, Σεμπάστιαν Φέτελ. Αν και προσπάθησαν στην τελευταία τους προσπάθεια να σημειώσουν καλύτερο χρόνο, δεν τα κατάφεραν.

Το 1:45:390 του Αλόνσο ήταν ικανό ώστε να του δώσει την pole position και την ευκαιρία να παλέψει για την τέταρτη φετινή του νίκη και να μπει για τα καλά στη διεκδίκηση του τίτλου.

Αναλυτικά η σειρά εκκίνησης:

1. Αλόνσο, Ferrari, 1:45.390
2. Φέτελ, Red Bull, 1:45.457
3. Χάμιλτον, McLaren, 1:45.571
4. Μπάτον, McLaren, 1:45.944
5. Γουέμπερ, Red Bull, 1:45.977
6. Μπαρικέλο, Williams, 1:46.236
7. Ρόσμπεργκ, Mercedes, 1:46.443
8. Κούμπιτσα, Renault, 1:46.593
9. Σουμάχερ, Mercedes, 1:46.702
10. Κομπαγιάσι, Sauber, 1:47.884
11. Αλγκουερσουαρί, Toro Rosso
12. Χούλκενμπεργκ, Williams
13. Πετρόφ, Renault
14. Μπουεμί, Toro Rosso
15. Χάιντφελντ, Sauber
16. Σούτιλ, Force India
17. Λιούτσι, Force India
18. Γκλοκ, Virgin
19. Κοβαλάινεν, Lotus
20. Ντι Γκράσι, Virgin
21. Τρούλι, Lotus
22. Κλιν, HRT
23. Σένα, HRT
24. Μάσα, Ferrari

[Sport24]