Εκθέσεις Αρχείο – 2

Ο Παγκρήτιος Σύλλογος Εικαστικών Δημιουργών “Νεώριον Τέχνης” σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Χανίων και την ΚΗΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης σύγχρονης τέχνης των μελών του συλλόγου με τίτλο “Η ΚΡΗΤΗ ΩΣ ΙΔΕΑ _ εικονογραφώντας-ιδεογραφικά την αίσθηση ενός τόπου την εποχή της νεωτερικότητας”. Επιμέλεια : Θεόφιλος Σγουρόπουλος
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 04 Ιουνίου 2022 στις 20.00 στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης _Ενετικό λιμάνι Χανίων.
Διάρκεια έκθεσης: 04 Ιουνίου – 19 Ιουνίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 11.00 – 14.00 και 19.00 – 22.00
Είσοδος ελεύθερη

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
Αναστασία Βεργανελάκη – Κοτσιφάκη
Μαγδαληνή Βογιατζή
Άννα Γιουμπάκη – Ξηρουχάκη
Σοφία Δασκαλάκη
Νίκος Ζαμπετάκης
Χρυσή Καπαγιωρίδου
Βασίλης Κοτρώτσος.Ιωάννης Λουπάσης
Νίκος Μπολάκης
Ευφροσύνη Ουσταμανωλάκη
Νίκος Παπουτσάκης
Βάσω Ρεθεμιωτάκη
Μανώλης Ρουκούδης
Θεόφιλος Σγουρόπουλος
Τατιάνα Τουζλούκωφ
Μαρία Χαρκούτση
Εύη Χατζηνικολάου
Ellen Weijers – Γιγουρτάκη

 • Ο Παγκρήτιος Σύλλογος Εικαστικών Δημιουργών “Νεώριον Τέχνης” σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Χανίων και την ΚΗΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης σύγχρονης τέχνης των μελών του συλλόγου με τίτλο “Η ΚΡΗΤΗ ΩΣ ΙΔΕΑ _ εικονογραφώντας-ιδεογραφικά την αίσθηση ενός τόπου την εποχή της νεωτερικότητας”. Επιμέλεια : Θεόφιλος Σγουρόπουλος
  Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 04 Ιουνίου 2022 στις 20.00 στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης _Ενετικό λιμάνι Χανίων.
  Διάρκεια έκθεσης: 04 Ιουνίου – 19 Ιουνίου 2022
  Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 11.00 – 14.00 και 19.00 – 22.00
  Είσοδος ελεύθερη
  Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
  Αναστασία Βεργανελάκη – Κοτσιφάκη
  Μαγδαληνή Βογιατζή
  Άννα Γιουμπάκη – Ξηρουχάκη
  Σοφία Δασκαλάκη
  Νίκος Ζαμπετάκης
  Χρυσή Καπαγιωρίδου
  Βασίλης Κοτρώτσος.Ιωάννης Λουπάσης
  Νίκος Μπολάκης
  Ευφροσύνη Ουσταμανωλάκη
  Νίκος Παπουτσάκης
  Βάσω Ρεθεμιωτάκη
  Μανώλης Ρουκούδης
  Θεόφιλος Σγουρόπουλος
  Τατιάνα Τουζλούκωφ
  Μαρία Χαρκούτση
  Εύη Χατζηνικολάου
  Ellen Weijers – Γιγουρτάκη
 • Μια ιδιαίτερη έκθεση εγκαινιάζεται την Κυριακή 15 Μαΐου 2022, ώρα 20.00, στο Γιαλί Τζαμί, στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων. Με υλικό των ποδοσφαιρικών ομάδων που δημιουργήθηκαν από τους Μικρασιάτες, οι οποίοι ήρθαν στον τόπο μας μετά το 1922, η έκθεση περιλαμβάνει τις σημαίες των ομάδων, καθώς και φωτογραφίες, κύπελα, φανέλες από τη διαδρομή τους στο νησί μας. Παράλληλα γίνεται αναφορά σ’ αυτές, όπως και σε ομάδες που συμμετείχαν Μικρασιάτες, μέσα από κείμενα αρχείου των «Χανιώτικων Νέων». Επιμέλεια Έκθεσης: Λευτέρης Λαμπράκης, Μαρία Μιχελογιάννη. Έρευνα: Γιώργος Δρακάκης.
  Η έκθεση θα είναι ανοικτή στο κοινό από την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 έως και την Κυριακή 29 Μαΐου 2022. Ώρες Λειτουργίας: 10.00 – 13.00 & 19.00 – 22.00.
 • Oμαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης “Έλλην Αλεξανδρινός Ποιητής ΙΙ” στις αίθουσες του 1ου ορόφου του Πνευματικού Κέντρου Χανίων έως τις 31 Μαΐου. Είναι ανοικτή από Δευτέρα μέχρι Σάββατο 10:00-14:00 & 18:00-20:00 με ελεύθερη είσοδο.

Εκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Διαλινού «Φυσικά πρόσωπα και εσωτερικές δυστοπίες» στον “Χώρο Τέχνης Χανίων έως τις 9 Μαΐου.Μαθητική έκθεση “Βόλτα σε δυο ρόδες” έως τις 11 Μαΐου στο Γιαλί Τζαμισί. Λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή από τις 10.00 έως τις 12.00 και Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, από τις 19.00 έως τις 21.00.

Ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ., το τμήμα κλασικού ποδηλάτου της Λέσχης Κλασικής Μοτοσυκλέτας Χανίων και την Cycling Greece, στο πλαίσιο του «Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας», παρουσιάζουν την έκθεση κλασικού ποδηλάτου με τον τίτλο «Ρόδα είναι πρέπει να γυρίζει», από τις 26/04 έως και τις 29/04, στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Τρίτη 26/04 στις 19.00, στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»

Φανταστικοί μικρόκοσμοι κυριαρχούν στην έκθεση φωτογραφίας της Γεωργίας Ματσαμάκη που παρουσιάζεται στην αίθουσα “SOUTH Space for Photography”. Η έκθεση εγκαινιάστηκε το Σάββατο 2/4 και διοργανώνεται στο πλαίσιο των ετήσιων Φωτογραφικών Συναντήσεων, υπό την αιγίδα του Δήμου Χανίων και της Περιφέρειας Κρήτης και με την υποστήριξη του Goethe-Zentrum Chania σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen.

Η έκθεση με τίτλο «Η Ελλάδα μετά την Επανάσταση – Καλλιτεχνικοί Θησαυροί από την Συλλογή Κρασάκη», που φιλοξενείται στο πλαίσιο των εορτασμών από τα διακόσια χρόνια της κήρυξης της Ελληνικής Επανάστασης, συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία. Η εν λόγω έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, την οποία εγκαινίασε στις 30 Οκτωβρίου 2021 στη Δημοτική Πινακοθήκη της πόλης.
Τμήμα της έκθεσης, εκτός από τους χώρους της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων, φιλοξενείται παράλληλα και στις αίθουσες του Φιλολογικού Συλλόγου «Ο Χρυσόστομος», που είναι το αρχαιότερο πνευματικό και πολιτιστικό σωματείο όχι μόνο της πόλης των Χανίων, αλλά και ολόκληρης της Κρήτης, καθώς ιδρύθηκε το 1899.
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Τρίτη έως και Σάββατο 10:00π.μ έως 14:00μ.μ και 18:00 μ.μ έως 21:00 μ.μ.
Κυριακή 10:00 π.μ έως 14:00μ.μ. Δευτέρα κλειστα.
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: Κανονικό : € 2, Μειωμένο (Φοιτητές, Μέλη του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών, Κάτοχοι κάρτας του ΥΠΠΟ): € 1.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: Κάτοχοι κάρτας ICOM, Κάτοχοι κάρτας ανεργίας, Παιδιά και νέοι κάτω των 18 ετών, Άτομα άνω των 65 ετών, Άτομα με ειδικές ανάγκες, Στρατευμένοι

Ξεναγήσεις στην έκθεση “Η Ελλάδα μετά την Επανάσταση- Καλλιτεχνικοί Θησαυροί από τη Συλλογή Κρασάκη” θα πραγματοποιηθούν τις Κυριακές 12 και 19 Δεκεμβρίου, στις 11:30 π.μ., από τον γενικό επιμελητή της έκθεσης Δημήτρη Ανδρεαδάκη, στη Δημοτική Πινακοθήκη και τον “Χρυσόστομο.

«Πίνακες ζωγραφικής με υπογραφές όπως των Ιβάν Αϊβαζόφσκι, Βασίλι Πολένοφ, Πέτερ φον Ες και Χανς Κρίστιαν Χάνσεν, του Νικηφόρου Λύτρα, του Θεόδωρου Ράλλη και του Θεόδωρου Βρυζάκη, το μοναδικό γνωστό μπρούτζινο γλυπτό, του γιου του Γύζη, Τηλέμαχου και οι πρωτότυπες υδατογραφίες του ζωγράφου Λούντβιχ Κόλνμπεργκερ του 1834, οι μόνες -παγκοσμίως- που βρίσκονται σε ιδιωτικά χέρια, γίνονται οδηγοί σε ένα ταξίδι που ξεκινά από την Ελλάδα της Παλιγγενεσίας και του Φιλελληνισμού.

Συνεχίζεται στα χρόνια του αγώνα και της ανεξαρτησίας, “παρακολουθεί” τον σκλαβωμένο από τους Οθωμανούς ελληνικό λαό μέσα από το πρίσμα των περιηγητών κι από το βλέμμα των εικαστικών για να φτάσει στα απτά κεντήματα και τα περίτεχνα κοσμήματα, τις ασημένιες πόρπες και τα σφυρήλατα όπλα και να καταλήξει στις πολύτιμες εκδόσεις από κάθε γωνιά της Ευρώπης» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Πινακοθήκης.