Εκδήλωση για τη Γάζα σήμερα στο πνευματικό κέντρο Χανιών

Εκδήλωση για τη Γάζα θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων σήμερα 15 και στις 24 Απριλίου. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:
«Πέμπτη 15 Απρίλη (7.30 μ.μ.), πρώτη μέρα, με…:
παρουσίαση της καμπάνιας με ομιλητές τον δημοσιογράφο και μέλος της πρώτης αποστολής Πέτρο Γιώτη και τη Σάνα Κάσσεμ παλαιστίνια της διασποράς.


Θα προβληθεί το ντοκυμονταίρ (48 λεπτά) “Γάζα ερχόμαστε” (2008), των Γιώργου Αυγερόπουλου και Γιάννη Καρυπίδη, που πήρε βραβείο κοινού στο 12ο φεστιβάλ ντοκυμανταίρ Θεσσαλονίκης.
Θα διαβάσουμε Mahmoud Darwish και θα απαγγελθούν παλαιστινιακά ποιήματα και στις δύο γλώσσες, υπό αυτοσχεδιαστικούς jazz ήχους (κιθάρα)
Σάββατο 24 Απρίλη, δεύτερη μέρα με…:
συναυλία με το rock συγκρότημα “ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ”
και το συγκρότημα του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων.
Θα απολαύσουμε την ειδικά για την καμπάνια προετοιμασμένη performance από την ομάδα “ELANADISTIKANOUME” και… νωρίτερα το παιδικό διαδραστικό πρόγραμμα “Φτιάξτε το δικό σας καράβι”
Οι υπογραφές των συνδιοργανωτών είναι:
Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων, Δήμος Χανίων, ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης, Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων, ΕΛΜΕ, Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, Διεθνής Αμνηστία, Σύλλογος Μαγκρέμπ Αραμπί στην Κρήτη, Γιατροί του Κόσμου (γραφείο Χανίων), Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης.
Να βοηθήσουμε όλοι με κάθε τρόπο να φτάσει το μήνυμα παντού
Να αγκαλιαστεί και να ενισχυθεί οικονομικά η καμπάνια
Να στείλουμε έναν από τα Χανιά στην αποστολή. Είσοδος ελεύθερη. Ενισχύστε την αποστολή”.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΛΜΕ
Την ενεργή συμμετοχή του στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης “προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Γάζας” που συνδιοργανώνουν την Πέμπτη 15/4 και το Σάββατο 17/4 , στις 7.30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων φορείς της πόλης των Χανίων, εκφράζει το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων με ανακοίνωσή του
Όπως αναφέρει η ΕΛΜΕ, “Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ηθική και οικονομική ενίσχυση της διεθνούς αποστολής, που διοργανώνει το Free Gaza Movement, για να σπάσει ξανά -έπειτα από το 2008- ο θαλάσσιος αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας. Στόχος των εκδηλώσεων είναι η αγορά ενός καραβιού που θα μεταφέρει την ελληνική αποστολή στη Γάζα και στην οποία θα συμμετέχουν Έλληνες ακτιβιστές, βουλευτές, ευρωβουλευτές, πανεπιστημιακοί κ.ά.”
Η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης καλεί τους εκπαιδευτικούς “να συμβάλουν σ’ αυτήν την προσπάθεια συμμετέχοντας μαζικά σε αυτές τις εκδηλώσεις”.

[Χανιώτικα Νέα]