Το νέο βιβλίου του συγγραφέα, νομικού και ιστορικού ερευνητή Ευθύμη Λεκάκη, «Μια θάλασσα δρόμος » θα παρουσιαστεί την Παρασκευή και ώρα 8μ.μ. στη Βιβλιοθήκη του Δήμου Χανίων, Υψηλαντών 30. Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Δήμος Χανίων, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων και οι εκδόσεις Όστρια.


Πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα, καρπός πολυετούς έρευνας του Χανιώτη συγγραφέα στο οποίο συγγραφέας ενσωματώνει 24 αυτοτελείς ιστορίες, προϊόν μυθοπλασίας βασισμένο όμως σε πραγματικά γεγονότα της περιόδου 1897-1924, τόσο στην Κρήτη, όσο και στη Μικρά Ασία.
Πηγές του σε αυτό το πόνημα ήταν έγγραφα που αναζήτησε και επεξεργάστηκε, σε μια μακρά περίοδο 12 ετών, από το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης, το Μουσείο Μπενάκη, το Αρχείο Επαναστατικού στρατοπέδου Ακρωτηρίου, το Μουσείου Θερίσου, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων και άλλους φορείς.
Στην παρουσίαση του βιβλίου ομιλητές θα είναι οι: Νικολακάκης Νεκτάριος, ιστορικός-τουρκολόγος, Δρ. εκκλησιαστικής ιστορίας Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Πατρελάκη Άρτεμις, φιλόλογος, μέλος του Συνδέσμου Φιλολόγων Χανίων, Πιτσιτάκης Γεώργιος, δάσκαλος-ιστορικός ερευνητής, Τσέγκα Πελαγία-Οζλέμ, το γένος Μπιστολάκη, φιλόλογος-μεταφράστρια, ανταλλάξιμη τρίτης γενιάς.
Θα ακολουθήσει: Θεατρικό δρώμενο από τη Θεατρική Ομάδα Χανίων Μαρίας Λεκάκη και Μουσικό πρόγραμμα από το συγκρότημα “Στριφτάλια” με Ταμπαχανιώτικα και Μικρασιάτικα τραγούδια.