Έκθεση φωτογραφίας “Δεν λησμονώ…” στις Βουκολιές 5/5-2/6

Εκθεση με ιστορικές φωτογραφίες και τίτλο: “Δεν λησμονώ… μια εικόνα χίλιες λέξεις” θα φιλοξενηθεί από 5 Μαΐου έως 2 Ιουνίου στο Πολύκεντρο Βουκολιών, με το βλέμμα να είναι στραμμένο στα Μαρτυρικά Χωριά και στην αναμενόμενη αναγνώριση του Κοντομαρίου.


Μάλιστα, στην έκθεση αυτή θα υπάρχουν έργα του ζωγράφου Βασίλη Προκόπου με γενικό τίτλο : “Μάνες της Κατοχής”.
Την έκθεση συνδιοργανώνουν ο Δήμος Πλατανιά με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία: “Δεν λησμονώ”. Τα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί το Σάββατο 5 Μαΐου στις 8 μ.μ, στο Πολύκεντρο Βουκολιών παρουσία του Ιδρυτή της Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρείας “Δεν λησμονώ”, Γεωργίου Καραμάνου.
Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Πλατανιά, η παρουσίαση της συγκεκριμένης έκθεσης είχε γίνει στις 27 Ιανουαρίου στο Ζάππειο Μέγαρο Αθηνών, με θέμα τις γερμανικές θηριωδίες κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ελληνική Επικράτεια. Στην έκθεση, η οποία ήταν υπό την στήριξη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, έγινε ειδικό αφιέρωμα στην ένωση μαρτυρικών χωριών και πόλεων της Ελλάδας.
Στην ανακοίνωση προστίθενται ότι στα διοικητικά όρια του Δήμου Πλατανιά μέχρι σήμερα έχουν αναγνωριστεί ως Μαρτυρικά Χωριά το Κοινοτικό Διαμέρισμα Κακοπέτρου και το Δημοτικό Διαμέρισμα Σκινέ ενώ «αναμένεται η έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος για την αναγνώριση της Τοπικής Κοινότητας Κοντομαρί του Δήμου Πλατανιά, μετά την αιτιολογημένη πρόταση της αρμόδιας επιτροπής του άρθρου 18 παρ. 5 του Ν 2503/1997, για τον χαρακτηρισμό των πόλεων και χωριών εκείνων που είχαν υποστεί μεγάλες καταστροφές σε ανθρώπινες ζωές και υλικές ζημιές κατά την αντίσταση εναντίον των δυνάμεων κατοχής 1941-1944».
Η είσοδο στην έκθεση είναι ελεύθερη σε όλους και, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «θα είναι ιδιαίτερη η χαρά και η τιμή να την επισκεφτούν οι σχολικές μονάδες , όχι μόνο της περιοχής μας ή του νομού Χανίων άλλα όλης της Κρήτης».