Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του “Ερείσματος”

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος 2 (41) της περιοδικής έκδοσης λόγου και τέχνης των Χανίων ΕΡΕΙΣΜΑ.


Οπως επισημαίνεται και σε σχετική ανακοίνωση, στο τεύχος αυτό παρουσιάζεται μία από τις σημαντικότερες σύγχρονες ποιήτριες των Χανίων, η Πηνελόπη Ντουντουλάκη. Στο παλιό και εγκαταλειμμένο στη τύχη του Δημαρχείο Χανίων αναφέρεται ο Μανώλης Μανούσακας. Στον ποιητή και στρατιωτικό Δημήτρη Μαρκόπουλο ο Χρήστος Μαχαιρίδης. Επίσης γίνεται αναδημοσίευση των ειδήσεων από τις εφημερίδες του 1952, σχετικές με το στρατόπεδο, το αφιερωμένο στη μνήμη του μετά τον άδοξο θάνατό του.

Για το θέμα της ψυχής στην Πυθαγόρεια φιλοσοφία γράφει ο παιδαγωγός και ποιητής Μανώλης Λεφάκης. Από τους εικαστικούς καλλιτέχνες παρουσιάζεται ο χαράκτης και ζωγράφος Γρηγόρης Νιόλης. Για το ζήτημα της ληστοκρατίας στην Ελλάδα, την περίοδο 1835-1935, και την επιρροή της στο Θέατρο Σκιών γράφει ο Νίκος Μπλαζάκης. Για τον Παντελή Βαβουλέ, γράφει ο ιστορικός ερευνητής και συγγραφέας Νίκος Βαβουλές.

Το δίτομο έργο του Χρήστου Μαχαιρίδη με την ιστορία της πόλης των Χανίων από το 1946 έως και το 1952 παρουσιάζει ο φιλόλογος Κωνσταντίνος Φουρναράκης.