Εγκρίθηκε αρχιτεκτονική μελέτη για την ανάπλαση της πλατείας Δικαστηρίων

%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%ce%b4%ce%b9%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%b7%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%b1%cf%81%ce%bf1Στην τελική ευθεία μπαίνει το θέμα της ανάπλασης της πλατείας δικαστηρίων στα Χανιά καθώς το δημοτικό συμβούλιο της πόλης αποδέχτηκε σχετική εισήγηση της επιτροπής ποιότητας ζωής εγκρίνοντας την αρχιτεκτονική μελέτη για το βορειοανατολικό τμήμα της πλατείας.


Στόχος της μελέτης που θα υλοποιηθεί, όπως αναφέρεται στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου είναι η εξυγίανση της σημερινής εικόνας και η εύρυθμη λειτουργία, κοινόχρηστου και παραχωρούμενου χώρου με έξοδα των ενδιαφερομένων επιχειρηματιών της περιοχής και με επιβλέποντα αρχιτέκτονα μηχανικό ορισμένο από τη διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών του δήμου.

Η πρόταση της μελέτης αφορά επιγραμματικά στις εξής εργασίες:
Ολοκλήρωση των πλακοστρώσεων στο τμήμα αυτό της πλατείας, με τα υλικά της αρχικής μελέτης Βελτίωση της κίνησης των πεζών και αποτροπή δημιουργίας περιχαρακωμένων χώρων, με την διόρθωση των δhaniotika-nea.grιαστάσεων των διαχωριστικών διαδρόμων μεταξύ παραχωρούμενων χώρων καταστημάτων.
Κατασκευή δικτύου και φρεατίων για την διαχείριση των όμβριων.
Ολοκλήρωση της φύτευσης σε συνεργασία με το τμήμα πρασίνου του δήμου Χανίων.
Ολοκλήρωση φωτισμού κοινόχρηστου χώρου και πρόταση για τον φωτισμό των προς παραχώρηση τμημάτων.
Συμπλήρωση και ενίσχυση του υφιστάμενου πρασίνου και πρόταση για προσωρινές κατασκευές σκίασης με βάση συγκεκριμένες προδιαγραφές.

haniotika-nea.gr