Πλακόστρωση και φωτισμός στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου

Προχωρούν οι εργασίες πλακόστρωσης και φωτισμού στην καρδιά του ιστορικού κέντρου και ειδικότερα στα στενά που βρίσκονται γύρω από την κυρία των Αγγέλων, εκεί όπου υπάρχουν οι αμιγείς κατοικίες και για πρώτη φορά μετά από χρόνια οι κάτοικοι θα δουν τη γειτονιά τους να φωτίζεται.

Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της παλιάς πόλης που εξέφραζαν διαρκώς τα παράπονα τους καθώς η περιοχή αυτή βρισκόταν στο σκοτάδι και θύμιζε ερημικό τοπίο μόλις ο ήλιος έδυε. Ο δημοτικός φωτισμός και το πλακόστρωτο δίνουν νέα όψη στη δυτική πλευρά του ιστορικού κέντρου και οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος Απριλίου.

Την ίδια ώρα χθες ξεκίνησαν και οι εργασίες πλακόστρωσης της οδού Βοσπόρου, της δεύτερης εισόδου στην Εθνικής Αντιστάσεως, της οποίας ένα μικρό τμήμα δεν είχε πλακοστρωθεί. Το οδόστρωμα θα αντικατασταθεί από κυβόλιθους χρώματος γκρι.

Επιπλέον όψη αλλάζει η οδός Κατεχάκη στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, η οποία πρόκειται να μετατραπεί σε πλατεία. Η οδός Κατεχάκη θα πλακοστρωθεί με κυβόλιθο χρώματος γκρι, κατά μήκος της θα τοποθετηθούν μάρμαρα, ενώ η μελέτη προβλέπει και εμφύτευση δέντρων προκειμένου να αποκτήσει πράσινο η περιοχή. Επίσης, καταργούνται τα πεζοδρόμια, τα οποία έχουν ήδη απομακρυνθεί και ο δρόμος έχει αποκτήσει το ίδιο ύψος σε όλα του τα σημεία, προκειμένου να μετατραπεί σε πλατεία. Ο συγκεκριμένος δρόμος αποτελεί στην πόλη τη βασική πύλη εισόδου, το φρούριο Φορτέτζα.

[rethnea.gr]