Τέλος οι απαλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας

auto_2Όπως δήλωσε ο Τρύφων Αλεξιάδης, σε αλλαγές από φέτος θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών στα τέλη κυκλοφορίας με στόχευση να καταστούν πιο δίκαια.

Το σχέδιο που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση είναι να πληρώνουν όλοι τέλη κυκλοφορίας, ακόμα και οι κάτοχοι υβριδικών, ηλεκτροκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων, τα οποία εξαιρούνταν.

«Αυτό που εξετάζουμε είναι να επιβαρύνουμε τα μεγάλα και ακριβά με λίγο παραπάνω από το μηδέν ή το λίγο που είχαν», υπογράμμισε ο κ. Αλεξιάδης στα Παραπολιτικά FM. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Αλεξιάδη, με αυτά τα κριτήρια «τα μεγάλα και ακριβά θα επιβαρυνθούν, τα μεσαία δεν θα έχουν καμία αλλαγή, ενώ τα μικρά και φθηνά θα ελαφρυνθούν». «Είχαμε δύο επιλογές, ή να επαναλάβουμε την περσινή κατάσταση και να βγουν εύκολα τα τέλη κυκλοφορίας, ή να καθυστερήσουμε την έκδοση των τελών γιατί πραγματικά πνιγόμαστε αυτές τις μέρες στο υπουργείο Οικονομικών. Θα καθυστερήσουμε να βγάλουμε τα τέλη κυκλοφορίας, τα οποία ούτως ή άλλως θα πληρωθούν πολύ αργότερα, για να μπορέσουμε να τα κάνουμε πιο δίκαια. Αυτό το σενάριο επεξεργαζόμαστε αυτή τη στιγμή, δηλαδή να μεταφέρουμε φορολογικό βάρος από φθηνά και μικρά σε μεγάλα και ακριβά», εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

«Μου ήρθε για παράδειγμα αυτοκίνητο 1.400 κυβικά, που δεν είναι μεγάλο αλλά που κάνει 40.000 ευρώ. Το θεωρείτε δίκαιο αυτό να μην πληρώσει 1 € τέλος κυκλοφορίας; Και να πληρώνει τέλος κυκλοφορίας ένα αυτοκίνητο το οποίο μπορεί να είναι και 2.000 κυβικά αλλά κάνει λιγότερο αυτή τη στιγμή από 3.000-4.000 ευρώ;», συμπλήρωσε. Οι οριστικές αποφάσεις αναμένονται σύντομα ώστε τα νέα τέλη να είναι έτοιμα μέσα στον Νοέμβριο.

ekriti.gr