Συμβολή της Εκκλησίας της Κρήτης, σε λογαριασμό για το δημόσιο χρέος

Τη συμβολή της Εκκλησίας της Κρήτης στον ‘Λογαριασμό Αλληλεγγύης για την απόσβεση δημοσίου χρέους’, που έχει δημιουργηθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος, ανακοίνωσε ο σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο σε χθεσινή συνάντησή τους. Τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης συνόδευαν ο μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιος και ο επίσκοπος Κνωσού Ευγένιος.


Ο κ. Φίλιππος Πετσάλνικος ευχαρίστησε θερμά τον σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο για τη γενναιόδωρη χειρονομία και δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Η Αρχιεπισκοπή και συνολικά η Εκκλησία της Κρήτης είχε την καλοσύνη και την ευαισθησία να συμμετέχει στην πανεθνική προσπάθεια για την εθελούσια συμβολή στην απομείωση του δημόσιου χρέους. Ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση που είχαμε κάνει από τον περασμένο Μάρτιο και κατέθεσε ποσό στον λογαριασμό που λειτουργεί στην Τράπεζα της Ελλάδος και αποκλειστικά αφορά την προσπάθεια απομείωσης του δημόσιου χρέους. Μεγαλύτερη σημασία έχει ο έντονος συμβολισμός αυτής της πράξης της Εκκλησίας της Κρήτης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ στο πρόσωπό σας όλους τους σεβασμιωτάτους, όλο τον κλήρο, ολόκληρο το πλήρωμα της Εκκλησίας της Κρήτης για την ευαισθησία αυτή σε μια περίοδο που χρειάζεται συλλογική προσπάθεια, ώστε η χώρα μας να μπορέσει να βγει γρήγορα από αυτή τη δύσκολη κατάσταση την οποία διέρχεται».
Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ
Από την πλευρά του ο σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος δήλωσε:
«Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης συναισθανόμενη και συμμεριζόμενη τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, αποφάσισε ομόφωνα κατά τη συνεδρίαση της 4ης Μαΐου να συμβάλει κατά το δυνατόν ώστε να ξεπεράσει η χώρα μας την οικονομική κρίση, στηρίζοντας την πρωτοβουλία που ανέλαβε η Βουλή των Ελλήνων για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας. Προς την κατεύθυνση αυτή η Ιερά Σύνοδος με εγκύκλιό της προς τον λαό της Κρήτης ζήτησε τη συνδρομή του για μία έκτακτη, προαιρετική οικονομική συνεισφορά στο ειδικό Ταμείο Στήριξης, κατά την ημέρα της γιορτής της Πεντηκοστής. Μετά τις ενέργειες της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου συγκεντρώθηκε από την Ιερά Αρχιεπισκοπή και τις 8 Ιερές Μητροπόλεις Κρήτης το συνολικό ποσό των 65.400 ευρώ. Πέραν του συμβολικού αυτού ποσού, δηλώνουμε ότι είμαστε συμπαραστάτες στη σημαντική και αξιόλογη προσπάθεια για την ανάκαμψη της οικονομίας της Ελλάδας και ευχόμαστε να είμαστε όλοι οι Έλληνες αλληλέγγυοι στην από κοινού υπέρβαση της οικονομικής και κάθε άλλης κρίσης την οποία αντιμετωπίζουμε».

απο τα “Χανιώτικα Νέα” (2.9.2010)

ΣΧΟΛΙΟ ΧΝΜ

Την ίδια στιγμή πολλές προσωπικές ιστορίες και δράματα εξελίσσονται και δεν ξέρουμε αν η επίσημη εκκλησία της Κρήτης έχει προσφέρει εξίσου.
Το έλλειμμα του κρατικού κορβανά που δημιούργησαν οι ίδιοι οι πολιτικοί και οι διαπλεκόμενοι με αυτους, με την κακοδιαχείριση ετων, φταίει για την ανεργία, τις κλοπές, τις ληστείες με νεκρους, ανάπηρους και τραυματίες,  την παρανομία πολλών, τις αυτοκτονίες άλλων, τις ελλείψεις σε νοσοκομεία, τις κακοτεχνίες σε δρόμους καρμανιόλες όπου σκοτώνονται καθημερινά συνάνθρωποι μας…
Επομένως στηρίζοντας την κατάσταση αυτη, επιδοτούμε το διεφθαρμένο κρατικό μηχανισμό να συνεχίσει το “έργο” του, αναγνωρίζοντας πως καλώς έπραξαν και πέραν κάποιας φημολογίας κανείς δεν έδωσε λόγο και δεν τιμωρήθηκε επι της ουσίας…