Στο Φεστιβάλ Αλικαρνάσσεια η Μουσική Σχολή Χάρης Σαρρής – 7/7

sarrisΣτο Φεστιβάλ Αλικαρνάσσεια 2015 συμμετέχει με ένα μοναδικό μουσικό υπερθέαμα η Μουσική Σχολή Χάρης Σαρρής.

Η Σχολή πρόκειται να παρουσιάσει μια μεγάλη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 7 Ιουλίου στον προάυλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αλικαρνασού στις 9.00 το βράδυ. Η συναυλία πραγματοποιείται από καθηγητές και μαθητές της Σχολής, ενώ στόχο έχει την μουσική σύμπραξη δύο γενιών, αλλά και την ανάδειξη του υψηλού επιπέδου μόρφωσης και παιδείας που παρέχει η Σχολή.

“Στόχος είναι οι μαθητές να απολαύσουν τη συμμετοχή τους στο φεστιβάλ μέσω της μουσικής αλλά και να αντιληφθεί το κοινό το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης των σπουδαστών της σχολής” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Διευθυντής της Σχολής Χάρης Σαρρής για να προσθέσει:
“Παράλληλα τα παιδιά που συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να συμπράξουν με αρκετούς καταξιωμένους καθηγητές της σχολής”.

Το πρόγραμμα της συναυλίας ανοίγουν οι χορωδίες (παιδική και νεανική) με υπεύθυνη καθηγήτρια την Μαρία Παπαγιαννάκη που θα συνοδεύει στο πιάνο, μαζί με τους καθηγητές Δημήτρη Χουρδάκη στην κιθάρα και Θανάση Βασιλάκη στο μπουζούκι. Θα ερμηνεύσουν έργα των Λαυράνκα, Χατζιδάκι, Πλέσσα, κα. Στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρει το δεκαπενταμελές ορχηστρικό σύνολο με υπεύθυνο καθηγητή τον Λεωνίδα Πεπονάκη, όπου με την συμπαράσταση των καθηγητών Νατάσα Άννινου στο φλάουτο, Σοφία Παπουτσάκη στο κλαρινέτο, Θανάση Βασιλάκη στο μπουζούκι και την Εύα Λασηθιωτάκη στο σαξόφωνο θα ερμηνεύσουν έργα των Santana, Kenny G, Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Τσιτσάνη, Αλεξίου, Πάριου, κα.

Μετά το Ορχηστρικό μέρος ακολουθεί το τμήμα Σύγχρονου Τραγουδιού με υπεύθυνη καθηγήτρια την Μαρία Παπαγιαννάκη. Θα ερμηνευτούν έργα των Θηβαίου, Πάριου, Θεοδωράκη, Παπακωνσταντίνου, Χατζηγιάννη, κα. με τη συμμετοχή της Μαρίας Παπαγιαννάκης στο πιάνο, του Δημήτρη Χουρδάκη στην κιθάρα και του Θανάση Βασιλάκη στο μπουζούκι.

Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση των καθηγητών παραδοσιακών οργάνων της σχολής σ’ ένα πρόγραμμα που συμπεριλαμβάνει έργα από την προσωπική τους δισκογραφία αλλά και παλαιότερα γνωστά κομμάτια. Συμμετέχουν ο Χρήστος Στιβακτάκης στο λαούτο, ο Στέφανος Χαιρέτης στη λύρα, ο Μιχάλης Κώτης στο μπουλγκαρί-ούτι-πολίτικο λαούτο και ο Μιχαήλ Άγγελος Τουμανίδης στην κιθάρα.