Είναι πλέον κοινό μυστικό, αλλά καλό είναι να ακούγονται οι τραγελαφικές καταστάσεις που χρόνια τώρα «ευδοκιμούν» στη δημόσια ραδιοτηλεόραση . Ακόμα καλύτερα, όταν ακούγονται μέσα στη Βουλή. Οι βουλευτές της επιτροπής Μορφωτικών υποθέσεων προκάλεσαν τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ να φέρει συγκεκριμένα παραδείγματα σπατάλης και ανομίας στην ΕΡΤ.


Ο κ. Καλφαγιάννης πήγε ακόμα παραπέρα και μίλησε για κομμωτές που βρέθηκαν να κάνουν τους οδηγούς αλλά και φροντιστές που πήραν το μικρόφωνο στο χέρι και στήθηκαν μπροστά από την κάμερα…
«Κατέθεσα ήδη στη δικαιοσύνη για τα μπόνους που ο πρόεδρος της ΕΡΤ έλεγε στο Δ.Σ. Δεν σας λέω σε ποιους τα δίνω γιατί μου έχετε παραχωρήσει το δικαίωμα», σχολίασε ο κ. Καλφαγιάννης και εμπλούτισε τα λεγόμενά του με περιγραφές για την κατασπατάληση χρήματος σε παραγωγές και τη «δωρεάν» διανομή εικόνας από την Αθλητική Κυριακή στα ιδιωτικά κανάλια.
Στο σημείο αυτό βουλευτές της ΝΔ διερωτήθηκαν αν όλα τα προβλήματα της ΕΡΤ δημιουργήθηκαν την τελευταία πενταετία, εκτιμώντας ότι ο κ. Καλφαγιάννης εκπέμπει «πολιτικό κατηγορητήριο».
Πάντως ο εκπρόσωπος της ΠΟΣΠΕΡΤ πρότεινε όλα τα μέλη του ΔΣ της ΕΡΤ να ελέγχονται από τη Βουλή, ενώ υπογράμμισε ότι όλοι οι εργαζόμενοι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης θα πρέπει να έχουν συμβάσεις αορίστου χρόνου, ώστε να σταματήσει η ομηρία του καθεστώτος των συμβασιούχων.

ΠΗΓΗ newsbeast