“Βόμβα” μεγατόνων από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ στην Κρήτη για βουλευτή και πρώην δήμαρχο

sdoe_2«Κεραυνός εν αιθρία» στην κοινωνία της Κρήτης,  με τα αποτελέσματα των ελέγχων του ΣΔΟΕ!

​Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το «Ράδιο Κρήτη», ένας εν ενεργεία βουλευτής κι ένας πρώην δήμαρχος – μεταξύ άλλων –  ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό, μέσα και από παλαιότερες ενασχολήσεις τους με τα κοινά, από άλλο πόστο.

​Μάλιστα, στην περίπτωση του πρώην δημάρχου, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι σε τουλάχιστον δύο λογαριασμούς βρέθηκαν περίπου 200.000 ευρώ που δεν μπορούν όμως να δικαιολογηθούν από τις φορολογικές του δηλώσεις.

Σε άλλη περίπτωση, ελέγχεται εν ενεργεία βουλευτής με τις αποκαλύψεις που αναμένονται, να προμηνύουν καταιγιστικές εξελίξεις.

​Μάλιστα, στο πλαίσιο της έρευνας, για περίπου 20 παρόμοιες υποθέσεις στο νησί,που βρίσκονται στο τελικό στάδιο, για αιρετούς και βουλευτές, κάποιες έχουν εισέλθει στο τελικό στάδιο και αναμένεται να παραπεμφθούν στις εισαγγελικές αρχές.

​Άλλες, πάλι, δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη, με την καθυστέρηση να οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι γίνεται διασταύρωση των τραπεζικών τους λογαριασμών, διαδικασία αρκετά χρονοβόρα.

​Σημειώνεται ότι σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι επαληθεύσεις – με επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών – για μεγάλο αριθμό υποθέσεων, πράγμα, που σημαίνει ότι το αμέσως προσεχές διάστημα ο ρυθμός ολοκλήρωσης των ελέγχων θα είναι ταχύτερος ενώ η ολοκλήρωση της ενοποίησης των στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί, συμβάλλει, σύμφωνα με τους ειδικούς, στην ιεράρχησή τους.

Πρόσφατα, ελεγκτές του ΣΔΟΕ στην Κρήτη, έπιασαν «λαβράκια» αφού, στη διάρκεια ελέγχων, βρήκαν πολλούς «ξεχασιάρηδες» φορολογούμενους πολίτες με … ξεχασμένα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και άλλους με τεράστια ποσά σε εικονικά στοιχεία.

​Άλλοι επαγγελματίες δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν εισοδήματα πολλών εκατομμυρίων ευρώ ενώ – θυμίζουμε ότι – βρέθηκε άνδρας που ενώ είχε φύγει από τη ζωή- εντούτοις η περιουσία του … αυξήθηκε.

​Άλλος πάλι, εργολάβος στο επάγγελμα, απέκρυψε πάνω από 1, 5 εκατομμύριο ευρώ!
ekriti.gr