Πήραν μπροστά οι μπουλντόζες για να γκρεμίσουν παράνομα κτίσματα σε παραλίες της Κρήτης

buldoza_0Άνοιξε ο καιρός… και οι μπουλντόζες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης έπιασαν και πάλι δουλειά, με ζητούμενο να απομακρύνουν αυθαίρετες κατασκευές από αιγιαλό και παραλία για τις οποίες υπάρχουν οριστικά πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής.

​Έτσι σήμερα γκρεμίζεται η μία από τις δύο εναπομείνασες αυθαίρετες κατασκευές στη νήσο Χρυσή και χρησιμοποιούνταν για εμπορικούς σκοπούς.

​Σειρά θα πάρει στις 20 του μηνός η παλιά εγκαταλελειμμένη ταβέρνα στο Τομπρούκ, που καταλαμβάνει τμήμα του αιγιαλού και παρουσιάζει προβλήματα στατικής επάρκειας εγκυμονώντας κινδύνους για επισκέπτες της περιοχής, που τυχόν εισέλθουν στο κτίριο.

​Λίγες ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 27 Μάιου σειρά θα πάρουν τα παραπήγματα και τροχόσπιτα της παραλίας του Καρτερού οι ιδιοκτήτες των οποίων ειδοποιήθηκαν να απομακρυνθούν από μόνοι τους, διαφορετικά θα γίνουν όλες οι ενέργειες για την εφαρμογή της νομιμότητας στο δημόσιο χώρο που έχουν καταλάβει εδώ και χρόνια.

Και στο Μπάλο όμως όπου προ ημερών τα συνεργεία εμποδίστηκαν να προχωρήσουν σε κατεδάφιση των εκεί παραπηγμάτων, με αποτέλεσμα να κατηγορηθούν οι ιδιοκτήτες τους για απείθεια, το ζήτημα δεν θα παραπεμφθεί στις Καλένδες. Θα επανέλθουμε σε λίγες ημέρες και θα απομακρύνουμε τις πρόχειρες κατασκευές που έχουν στήσει και χρησιμοποιούν είτε ως επιχειρήσεις είτε ως παραθεριστικά καταλύματα, δηλώνουν τα αρμόδια στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Aυτή τη στιγμή η υπηρεσία έχει στη διάθεση της τουλάχιστον 250 πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής σε όλη την Κρήτη τα οποία θα επιχειρήσει να εφαρμόσει σταδιακά.

 

ekriti.gr