Η νέα ΕΡΤ ανοίγει στις 11 Μαΐου

ΕΡΤ - ΛΟΓΟΤΥΠΟΜε στόχο στις 11 Μαΐου να εκπέμψει η νέα ΕΡΤ και να τελειώσει η περίοδος του «μαύρου» και του «γκρίζου», η κυβέρνηση επισπεύδει τις διαδικασίες που την αφορούν για την εφαρμογή του νόμου που ψηφίστηκε από τη Βουλή την περασμένη εβδομάδα.

Όπως έχει τονίσει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, «η βούλησή μας είναι η αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης του λαού και του κοινωνικού συνόλου προς τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα». Στο πλαίσιο αυτό ήδη άρχισε η διαδικασία συγκρότησης του Διοικητικού Συμβουλίου. Από την Πέμπτη αναρτήθηκε η ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πλήρωση των θέσεων του προέδρου του Δ.Σ., του διευθύνοντος συμβούλου και των τριών λοιπών μελών του Δ.Σ. της ΕΡΤ. Η διαδικασία ολοκληρώνεται αύριο, προκειμένου το Δ.Σ. να συγκροτηθεί σε σώμα και να επιλέξει αμέσως τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τον νέο οργανισμό.

Το ενημερωτικό προφίλ της ΕΡΤ είναι το μεγάλο της στοίχημα, ενώ το όνομα «ΕΡΤ» είναι το ισχυρό ατού. Γι’ αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, το όνομα ΕΡΤ θα βρίσκεται παντού. Και στα τρία τηλεοπτικά κανάλια (ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3) και στο δορυφορικό κανάλι και στα 4 ραδιόφωνα και στους δεκάδες περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς (19 είχε όταν την έκλεισαν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ). Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει ενιαίος ραδιοτηλεοπτικός τομέας για τους απόδημους με το τηλεοπτικό κανάλι ΕΡΤ World και τα ραδιόφωνα Φιλία και Φωνή της Ελλάδας.

Η νέα διοίκηση θα πρέπει αμέσως να βρει τα πρόσωπα και τις φωνές που θα εκφράσουν τη νέα ΕΡΤ, που αφήνει πίσω της την περίοδο των Μνημονίων, αλλά και τις παρωχημένες αντιλήψεις. Βεβαίως το έργο της θα γίνει με περιορισμένα μέσα καθώς η ΕΡΤ συνεχίζει να καταβάλλει μέρος του προϋπολογισμού της στο κράτος για το δημόσιο χρέος – ακόμη ένα στοιχείο, μαζί με το ότι ήταν κερδοφόρος, το οποίο «ξεχνούσαν» οι υμνητές του «μαύρου»…

Το επόμενο στάδιο θα είναι η αναδιάρθρωση του οργανισμού και του έργου της ΕΡΤ με εξορθολογισμό των δομών και της κατανομής του προσωπικού, αλλά και την ενσωμάτωση λειτουργιών της περιόδου της αυτοοργάνωσης που αποδείχθηκε ότι λειτούργησαν στην πράξη.

 

avgi.gr