Επιτάχυνση της διαπραγματεύσης ζήτησαν οι Ευρωπαίοι μετά το eurogroup

moscovici_dijsselbloemΟλοκληρώθηκε η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στη Ρίγα της Λετονίας. Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι πως υπάρχει πολύς δρόμος να διανυθεί μέχρι την επίτευξη συμφωνίας, ωστόσο αναμένονται οι δηλώσεις Βαρουφάκη.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε πως πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση στην Ελλάδα και μετά να ακολουθήσει η εκταμίευση της δόσης.

Ντάισελμπλουμ: “Υπάρχουν ακόμα μεγάλες διαφορές με την Ελλάδα”

Την εκτίμηση ότι υπάρχουν ακόμα μεγάλες διαφορές με την Ελλάδα έκανε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπουμ, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι “ξεμένουμε από χρόνο” ενώ υπογράμμισε πως “θα επανεκτιμήσουμε την κατάσταση στο Eurogroup του Μαΐου”.

“Πρέπει να υπάρξει πλήρη λίστα με όλες τις μεταρρυθμίσεις, που πρέπει να προωθήσει η ελληνική κυβέρνηση. Υπάρχουν διαφωνίες πάνω σε ουσιαστικά ζητήματα”, πρόσθεσε επίσης.

Διαβάστε τα βασικότερα σημεία για την Ελλάδα:

Σήμερα οι θεσμοί μας ενημέρωσαν για τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και εμείς κάναμε την αξιολόγηση

όπως συμφωνήσαμε το Φεβρουάριο χρειάζεται λίστα μεταρρυθμίσεων

και συμφωνία πριν εκταμίευση

πρόσφατα υπήρξαν θετικά δείγματα

υπάρχουν διαφορές που πρέπει να γεφυρωθούν επί της ουρίας

ξεμένουμε από χρόνο

ο χρόνος τελειώνει

οι συζητήσεις πρέπει να πάνε πιο γρήγορα

έτσι οι θεσμοί θα μπορέσουν να δώσουν τα φώτα τους για ένα πακέτο

ενημερωθήκαμε από την Ελλάδα

η επίτευξη συμφωνίας είναι επιδίωξη της Ελλάδος

θα επαναξιολογήσουμε την κατάσταση στο επόμενο eurougrup το Μάιο

Μοσκοβισί: Υπάρχει πρόοδος αλλά πρέπει να επιταχύνουμε

Γρηγορότερη πρόοδο στις διαπραγματεύσεις και μεταρρυθμίσεις ζήτησε ο Πιέρ Μοσκοβισί κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας. Ο Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις υπογράμμισε πως η πρόοδος που έχει σημειωθεί δεν είναι επαρκής αλλά έχει καταγραφεί.

Στη δήλωσή του ο Γάλλος αξιωματούχος τόνισε πως κοινός στόχος είναι “μια ευημερούσα Ελλάδα εντός του ευρώ” και πως για να επιτευχθεί αυτός πρέπει όλες οι πλευρές να εντατοικοποιήσουν τις προσπάθειές τους από αυτό το σαββατοκύριακο και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις.

Ντράγκι: Θα συνεχιστεί ο ELA

Δέσμευση πως οι ελληνικές τράπεζες δε θα μείνουν χωρίς ρευστό όσο κρατά η διαπραγμάτευση έδωσε ουσιαστικά ο Μάριο Ντράγκι κατά τη δήλωσή του. Ο επικεφαλής της ΕΚΤ κατηγοριοποίησε τα θέματα της διαπραγμάτευσης σε θέματα διαδικασίας, δημοσιονομικά και διαρθρωτικά, υπονοώντας πως τα δημοσιονομικά είναι πιο εύκολο να λυθούν από τα δύο άλλα.
koutipandoras.gr