Εκδήλωση παρουσίασης της Διαδικτυακής Πύλης του Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων στο ΕΒΕΧ – 15/4

Poster

Εκδήλωση παρουσίασης της Διαδικτυακής Πύλης του Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων, διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και τον Όμιλο AVMapGroup, στο πλαίσιο του έργου που υλοποιείται στο πλαίσιο του ΕΠ Ψηφιακή Σύγκλιση/ΕΣΠΑ 2007-2013.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015, και ώρα 18:00, στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Χανίων.

Στόχος του έργου, όπως αναφέρει η Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων, Ελένη Παπαδοπούλου, είναι η δημιουργία ενός πολιτιστικού πληροφοριακού κόμβου, μέσω του οποίου ο επισκέπτης θα έχει πρόσβαση σε επιλεγμένα ψηφιοποιημένα εκθέματα του Μουσείου και θα λειτουργεί ως πηγή ολοκληρωμένης πολιτιστικής προβολής και πληροφόρησης. Παράλληλα, ο επισκέπτης θα μπορεί να περιηγηθεί με διαδραστικούς χάρτες, να “ταξιδέψει” στο χώρο και στο χρόνο, να εκπαιδευθεί και να ψυχαγωγηθεί σε ένα πλούσιο περιβάλλον προσέγγισης του παρελθόντος, με ειδικές διαδραστικές διαβαθμισμένες εφαρμογές για παιδιά, νέους, εκπαιδευτικούς και ποικίλους άλλους αποδέκτες.