Πανέτοιμη η Κνωσός με πρόσθετο προσωπικό και διευρυμένο ωράριο

knososΜε διευρυμένο ωράριο από την πρώτη του μηνός και πρόσθετο προσωπικό από σήμερα λειτουργεί ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού έτοιμος να υποδεχθεί τους χιλιάδες επισκέπτες της Κρήτης και αυτό το καλοκαίρι.


Από την πρώτη Απριλίου εφαρμόζεται στο χώρο διευρυμένο ωράριο από τις 8 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα ενώ από την 1η Μαΐου θα παραταθεί κατά μια ώρα ακόμα η λήξη του ωραρίου ώστε να μπορεί να υποδέχεται επισκέπτες ως τις 8 το βράδυ.
Από σήμερα επίσης θα πλαισιώσουν τους 14 μονίμους υπαλλήλους του άλλα 28 άτομα εκ των οποίων τα 20 θα εργάζονται στη διάρκεια της ημέρας, 4 νυχτοφύλακες και άλλα 4 για τον καθαρισμό του χώρου. Στην πορεία της σεζόν εκτιμάται πως η Κνωσός θα ενισχυθεί κι από πρόσθετο προσωπικό, το οποίο θα προσληφθεί μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.
Να πούμε πως μετά την τοποθέτηση, πέρυσι, στεγάστρου πάνω από τα μηχανήματα ακύρωσης εισιτηρίων που υπάρχουν στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου έχουν περιοριστεί αισθητά τα προβλήματα που αφορούν στη λειτουργία των συγκεκριμένων μηχανημάτων.
Να θυμίσουμε πως από την ημέρα που τοποθετήθηκαν τα ακυρωτικά μηχανήματα και για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω της έκθεσης τους στις καιρικές συνθήκες, παρουσίαζαν προβλήματα και ήταν εκτός λειτουργίας. Τώρα η κατάσταση είναι βελτιωμένη αν και αιτούμενο πλέον είναι να αυξηθούν σε αριθμό και να εκσυγχρονιστούν περαιτέρω καθώς η Κνωσός συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων σε επισκεψιμότητα αρχαιολογικών χώρων στην Ελλάδα.
Ήδη , αυτή την περίοδο, ο κόσμος που επισκέπτεται την Κνωσό έχει αρχίσει να πυκνώνει και δεν αφορά μόνο σε επιβάτες κρουαζιερόπλοιων αλλά και σε οργανωμένα γκρουπ και μεμονωμένους τουρίστες που κάνουν διακοπές στον τόπο μας.

ekriti