Νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος

pavlopoulosΜε 233 ψήφους εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος ύστερα από την ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη στη Βουλή. Στην ψηφοφορία πήραν μέρος 295 Βουλευτές.

Ο Νίκος Αλιβιζάτος πήρε 30 ψήφους, ενώ παρών δήλωσαν 32 Βουλευτές.

Τον κ. Παυλόπουλο επισκέφθηκε στις 22.30 η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, για να του ανακοινώσει το αποτέλεσμα και ο νεοεκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι αποδέχεται την εκλογή του ως μέγιστο χρέος απέναντι στον πολίτη και στο Σύνταγμα.

Το χρέος αυτό συμπυκνώνεται στον όρκο του Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε ο κ. Παυλόπουλος και έχει τέσσερεις άξονες: Την απαρέγκλιτη τήρηση του Συντάγματος χωρίς καμία έκπτωση, την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας, την προστασία των αδυνάτων και του δημοσίου συμφέροντος. «Υπεράσπιση για να βγούμε από τον εφιάλτη της κρίσης που ζούμε. Δίνουμε τον αγώνα μαζί με τους ευρωπαϊκούς λαούς, όχι μόνο για μας αλλά για την ίδια την Ευρώπη» σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.

«Ξαναγυρίζουμε στις ρίζες της που έθεσαν οι ιδρυτές της» πρόσθεσε και τόνισε ότι όπως δεν έκανε μέχρι τώρα εκπτώσεις αυτό και θα πράξει μέχρι την τελευταία ημέρα που θα βρίσκεται στο υψηλότερο αξίωμα της Πολιτείας.

Ο κ. Παυλόπουλος θα ορκιστεί αμέσως μετά τη λήξη της θητείας του νυν Προέδρου Κάρολου Παπούλια.

Ποιοι απουσίασαν από την ψηφοφορία

-ο Κυριάκος Μητσοτάκης της ΝΔ που εξήγησε με δήλωσή του ότι διαφωνεί με την υποστήριξη της υποψηφιότητας Παυλόπουλου

-ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης του ΣΥΡΙΖΑ που είναι ασθενής

-η Ιωάννα Γαϊτάνη από τον ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούσε με την επιλογή Παυλόπουλου.

-ο Αλέκος Κοντός της ΝΔ που βρίσκεται στο εξωτερικό και δήλωσε ότι θα ψήφιζε τον Πρ. Παυλόπουλο

-ο Σάββας Αναστασιάδης (ΝΔ) που δήλωσε ότι βρίσκεται στο εξωτερικό σημειώνοντας ότι θα ψήφιζε τον Πρ. Παυλόπουλο.