«Θα συνεργαστούμε με όποιον και αν κερδίσει τις εκλογές»

DIJSSELBLOEM.JPG_b2«Μη χαραμίσετε την προσπάθεια που έχει γίνει» είναι το μήνυμα που στέλνει στους έλληνες ψηφοφόρους ο πρόεδρος του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ, ξεκαθαρίζοντας ότι η ευρωζώνη θα συνεργαστεί με όποιον και αν κερδίσει τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

«Όσον αφορά το Eurogroup, θα δουλέψουμε με οποιονδήποτε κερδίσει στις εκλογές στην Ελλάδα και θα διατηρήσουμε την Ευρωζώνη ακέραιη», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας με δημοσιογράφους στο Τόκιο.

Ο Ντάισελμπλουμ κάλεσε τους έλληνες ψηφοφόρους να αντιληφθούν την οικονομική πραγματικότητα πριν τις κάλπες. «Είναι ζωτικής σημασίας η Ελλάδα να γίνει και πάλι οικονομικά ανεξάρτητη», είπε.

«Όλοι οι πολιτικοί, όλες οι κυβερνήσεις εργάζονται εντός των περιορισμών που διαθέτουν. Εάν δεν έχεις αρκετά λεφτά, δεν μπορείς να δαπανήσεις. Εάν δεν μπορείς να βρεις πιστωτές για να χρηματοδοτήσεις τον προϋπολογισμό σου, τότε δεν μπορείς να ξοδέψεις τον προϋπολογισμό σου», σημείωσε.

«Έχουν γίνει πολλές προσπάθειες. Θα ήταν μεγάλη σπάταλη εάν επιτρέψουμε να χαθεί ξανά αυτή η ανάκαμψη», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ.
news.gr