Σε επιφυλακή για την επέλαση του χιονιά Περιφέρεια και Δήμοι της Κρήτης

omalos oneirotherisΣε επιφυλακή βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός προκειμένου να αντιμετωπιστεί το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει πολλές περιοχές της χώρας, τα επόμενα 24ωρα ανάμεσά τους και η Κρήτη.

Σύσκεψη πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην Λότζια για την επερχόμενη κακοκαιρία που αναμένεται στην Κρήτη.

Στο μεταξύ σύσκεψη συγκαλεί το μεσημέρι στην Περιφέρεια Κρήτης ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης στην οποία θα συμμετάσχουν η πυροσβεστική ,η αστυνομία αλλά και οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας για τον συντονισμό των υπηρεσιών προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα που θα φέρει η κακοκαιρία.
Οι προβλέψεις κάνουν λόγο, ακόμα και για χιόνι στο κέντρο του Ηρακλείου, ενώ από το βράδυ της Κυριακής, πέφτει βροχή στο μεγαλύτερο τμήμα της Κρήτης. Ομίχλη έχει καλύψει τα Ανώγεια αλλά και τα ορεινά του δήμου Γόρτυνας, σε Αγία Βαρβάρα και Ρούβα.
Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται σε όλη την Κρήτη από σήμερα 5/1 ως και την Τετάρτη 7/1 με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές που θα είναι κατά τόπους έντονες και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά που θα συνεχιστούν και στα πεδινά, παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Συγκεκριμένα η Αυτοτελής Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας σε ανακοίνωσή της αφού εφιστά την προσοχή όλων δίδει προς ενημέρωση τις παρακάτω οδηγίες στους πολίτες :
Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
Να αποφύγουν την οδήγηση σε δύσβατες ορεινές περιοχές σε περίπτωση χιονόπτωσης.
Σε περιοχές, όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή κατά τις μετακινήσεις. Όταν είναι απαραίτητο να μετακινηθείτε με αυτοκίνητο, χρησιμοποιείστε αντιολισθητικές αλυσίδες.
Ταξιδέψτε κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Προτιμήστε τους κεντρικούς δρόμους και ενημερώστε τους οικείους σας για τη διαδρομή που θα κάνετε.
Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
ekriti.gr