doaaΠεριφερειακή Ενότητα και Δήμος Χανίων, θα τιμήσουν την ηρωίδα Ντοά Αλ Ζαμέλ από την Συρία που επιβίωσε για τέσσερις μέρες στην θάλασσα, κρατώντας στα χέρια της δύο μωρά, όταν το σαπιοκάραβο που μετέφερε 500 ανθρώπους από την Αίγυπτο στην Ευρώπη, βούλιαξε.

Ο Δήμος Χανίων, όπως αποφασίστηκε στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε ειδική εκδήλωση θα τιμήσει την Ντοά που παραμένει “εγκλωβισμένη” στα Χανιά εδώ και έναν μήνα και φιλοξενείται από τον πρόεδρο του Συλλόγου Αιγυπτίων, Καμπάλα Άσραφ, ζητώντας παράλληλα να της δοθεί η ελληνική ιθαγένεια.

Από την πλευρά του Δήμου, η τιμητική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων τη Δευτέρα στις 3μ.μ.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, θα προτείνει στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου την έκδοση ψηφίσματος υποστήριξης και συμπαράστασης προς τη Ντοάα, γνωμοδοτώντας θετικά και παροτρύνοντας τις αρμόδιες ελληνικές αρχές να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, διευκολύνοντας την έκδοση ελληνικής ιθαγένειας “τιμής ένεκεν” προς τη 19χρονη.

Επίσης, από την Αντιπεριφέρεια Χανίων ανακοινώθηκε ότι την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου, στις 10:30 το πρωί, στην αίθουσα συσκέψεων της Αντιπεριφέρειας, θα πραγματοποιηθεί απονομή τιμητικού επαίνου στην Ντοά “για την αυταπάρνηση και τον αλτρουισμό που επέδειξε κατά το ναυάγιο”.