Ξεσηκωμός εμπόρων και βιοτεχνών στα Χανιά για τη βαριά φορολογία

6bc4d733d441c656c8b72b5c000385d5_XLΔυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΥΟ Χανίων πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποι των 28 συλλόγων και σωματείων-μελών της Ομοσπονδίας Εμπόρων Βιοτεχνών Χανίων.


Κύριο αίτημα των διαδηλωτών ήταν να υπάρξουν μέτρα για τη φορολογική ελάφρυνση των επιχειρήσεων της περιοχής που, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Αντώνη Παπαδεράκη, «πλήττονται από την οικονομική κρίση, την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά και την υπερφορολόγηση».

Οι συγκεντρωμένοι συναντήθηκαν με την προϊσταμένη της τοπικής εφορίας στην οποία επέδωσαν σχετικό ψήφισμα για να το διαβιβάσει, με τη σειρά της, στο αρμόδιο υπουργείο.

Οι Χανιώτες έμποροι και βιοτέχνες ζήτησαν ακόμη να αυξηθούν οι έμμεσοι ελέγχοι που θα στηρίζονται στο περιουσιολόγιο και να σταματήσουν οι διώξεις και οι κατασχέσεις λογαριασμών «εις χείρας τρίτων» σε επιχειρήσεις που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. 

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η προϊσταμένη του δικαστικού της ΔΟΥ Χανίων, μόνο τους πρώτους εννέα μήνες του 2014 στα Χανιά έχουν εκδοθεί αποφάσεις για 16.500 κατασχέσεις λογαριασμών «εις χείρας τρίτων».

Επιπλέον, ένα μεγάλο μέρος των εμπόρων-βιοτεχνών αδυνατεί να καλύψει και τις ασφαλιστικές του υποχρεώσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται η Ομοσπονδία, το 55% του κλάδου στα Χανιά έχει οφειλές στον ΟΑΕΕ και το 50% στο ΙΚΑ.

Αύριο, στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί νέα κινητοποίηση στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών του ΙΚΑ στη Λεωφόρο Σούδας, στα Χανιά.

kontranews.gr