Παράπονα επισκεπτών στα Χανιά για ηχορύπανση από αυτοκίνητα – δίκυκλα

mixanakiΜέτρα ενάντια στην ηχορύπανση ζητά η Ενωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων με επιστολή της προς την Αστυνομική Διεύθυνση, το Τμήμα Τροχαίας Χανίων, το Αστυνομικό Τμήμα Γαλατά και τους Δήμους Χανίων και Πλατανιά.


Η Ένωση αναφέρει ότι «παρά τις μεγάλες προσπάθειες να αυξήσουμε την τουριστική κίνηση του Νομού μας, αρκετοί ασυνείδητοι δημιουργούν τεράστια ηχορύπανση ακόμα και σε ώρες κοινής ησυχίας, με μηχανάκια τα οποία δεν έχουν εξατμίσεις ή με αυτοκίνητα και γουρούνες τα οποία δημιουργούν τρομερό θόρυβο.
Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε πολλά παράπονα από τους επισκέπτες μας, οι οποίοι ενώ έρχονται να ξεκουραστούν στον τόπο μας, αντιμετωπίζουν αυτή την τρομακτική ηχορύπανση».
Στη συνέχεια οι ξενοδόχοι ζητούν από την Αστυνομία και τους Δήμους να λάβουν «άμεσα μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία και τάξη στους δρόμους της περιοχής Κλαδισού – Αγίας Μαρίνας και φυσικά σε όλες τις περιοχές του υπόλοιπου δήμου, καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας και ιδιαίτερα τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες».
Επίσης παρακαλούν «για άμεση κινητοποίηση σας και συνεχή έλεγχο της Τροχαίας για αυτοκίνητα ή δίκυκλα που κινούνται με υψηλές ταχύτητες, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ατυχημάτων, και φυσικά να επιβάλλονται υψηλά πρόστιμα από την Τροχαία στους οδηγούς αυτούς».
Τέλος σημειώνουν ότι «θα πρέπει να επιβάλλονται πρόστιμα στα αυτοκίνητα τα οποία είναι παρανόμως σταθμευμένα στην παλαιά εθνική οδό από την Παρηγοριά μέχρι τον Πλατανιά και συγκεκριμένα στην Αγιά Μαρίνα του δήμου Χανίων και μέσα στον Πλατανιά».
Σημειώνουν ακόμη ότι «εταιρείες ενοικιαζομένων αυτοκινήτων χρησιμοποιούν το δρόμο και τα πεζοδρόμια για υπαίθριο παρκινγκ και για τις δικές τους ανάγκες. Επίσης στο ύψος του jumbo,τα πεζοδρόμια έχουν καταληφθεί από αυτοκίνητα, μόνιμα παρκαρισμένα, ενώ στην περιοχή Ταυρωνίτη και Καμισιανά, υπάρχουν εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα». Ζητούν «την απομάκρυνση τους και την σωστή στάθμευση των κινούμενων» ενώ υπογραμμίζουν ότι «τα παραπάνω είναι βασική προϋπόθεση η οποία δίχως έξοδα, θα αναβαθμίσει την τουριστική περιοχή».
Την επιστολή υπογράφουν ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων, Μανώλης Γιαννούλης και ο γραμματέας Κυριάκος Παπαδάκης.

Χαν.Νέα